Fortsat muligt at tilmelde sig fjernvarme i fire områder af Roskilde Kommune

28. juni 2024 - Fjernvarme
Dekorativt
Roskilde Kommune og Fors holder muligheden for fjernvarmetilmelding åben i Viby og Dåstrup, Gadstrup og Snoldelev, St. Valby og Ågerup samt Jyllinge Syd.

Roskilde Kommune og Fors lukker ikke vinduet for tilmelding til fjernvarme for de fire aktuelle projektområder i kommunen. Det omfatter Viby og Dåstrup, Gadstrup og Snoldelev, St. Valby og Ågerup samt Jyllinge Syd.

Gassen bliver udfaset, så alle skal tage stilling

”Jeg vil anbefale fjernvarmen – både for miljøets skyld og for den økonomiske forudsigelighed, det giver for den enkelte. Vi har fået at vide, at nogle boligselskaber har lagt deres beslutningsprocesser i efteråret. Vi har derfor ikke fået givet dem muligheden for at tage endelig stilling til fjernvarmen i den periode, der har været åben for tilmelding. På sigt er det ikke en mulighed at fortsætte uden at gøre noget, da gassen bliver udfaset. Derfor er vi blevet enige med Fors om at holde tilmeldingen åben,” siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Bejer Paludan.

Målet er stadig 70 procent

Den fortsatte åbning for tilmelding gælder i alle fire områder, lyder det fra Fors:


”Vi kan forstå på flere af boligselskaberne i de enkelte områder, at de er positivt indstillede over for fjernvarme. Fx har to afdelinger af KAB i Jyllinge tilmeldt sig med ca. 16.000 kvm boliger. Men flere andre selskaber har først mulighed for at tage endeligt stilling under deres generalforsamlinger til efteråret. Boligselskabernes endelige tilmelding kan i sidste ende bidrage til, at vi kommer nærmere de 70 procent, vi skal bruge, selvom det er de private boligejere, der udgør langt den største del af varmegrundlaget” siger Camilla Hay, programleder for fjernvarme i Fors.

Fakta

Når alle boligselskaberne har haft lejlighed til at tage stilling til fjernvarmen i løbet af efteråret, gøres der status på projekterne.

Tilmelding til fjernvarme er kun bindende, hvis projektet realiseres, og der betales ikke noget i forbindelse med tilmelding. Hvis ikke der opnås tilstrækkelig tilslutning, eller hvis anlægspriserne viser sig for høje, er man ikke bundet til noget.

En forudsætning for, at Fors går videre med et fjernvarmeprojekt, er en tilslutning på mindst 70 procent. Det skal sikre, at der er god og fornuftig økonomi i projektet.

Tilmelding skal fortsat ske via Fors’ hjemmeside. De enkelte projektområders sider kan findes på Fors.dk/fjernvarme/fjernvarmeprojekter

Pressemeddelelsen er udsendt af Roskilde Kommune den 28. juni 2024