Københavnsvej

Roskilde Kommune har besluttet at forskønne Københavnsvej. I forbindelse med projektet har vi sammen med kommunen koordineret at renovere og omlægge vores ledninger.

Fra gravearbejde til vejforskønnelse

 

Roskilde Kommune har besluttet at Københavnsvej skal forskønnes over de næste år. I forbindelse med vejforskønnelsen for Københavnsvej, på strækningen mellem Røde port og Østre Ringvej, har vi fået koordineret med kommunen og fremskyndet vores planer om at renovere og omlægge ledninger for fjernvarme, vand og spildevand.

Tre etaper

Det betyder, at vi ikke efterfølgende skal ud og grave Københavnsvej op igen om nogle år. Vi renoverer ledningerne så vores kunder i Roskilde får et nyere forsyningsnet og forbedret forsyningssikkerhed.

 

Strækningen mellem Røde Port og Østre Ringvej er opdelt i tre etaper, hvor første etape er mellem Præstemarksvænge og op til Østre Ringvej.

Det betyder, at projekterne for hver etape bliver sådan, at vi renoverer og omlægger ledningerne først, hvorefter Roskilde Kommune gennemfører anlægsprojektet på Københavnsvej. Resultatet ender med at der bliver etableret en supercykelsti, forbedret busfremkommelighed og en generel forskønnelse af Københavnsvej.

Dekorativt
Projektinfo

Fakta om projektet

  • Der graves fra slutningen af april 2023 og 14 måneder frem
  • Der skal graves i begge sider af vejen, men arbejdet er tilpasset, så trafikken kan passere
  • Der skal graves både på selve vejbanen, cykelsti og fortov
  • Det er tre forsyningsarter: vand, fjernvarme og spildevand, der håndteres med ét gravearbejde

Vi hjælper dig videre

Du kan læse mere om projektet på Københavnsvej på Roskilde Kommunes hjemmeside, hvor der er mange flere detaljer.