Erhvervsaffald i Holbæk

Del via:

Ny betalingsmodel for erhvervsaffald på Fors A/S’ genbrugspladser

Fors A/S driver effektiv forsyning, som er til for kunderne. Erhvervslivet i Holbæk Kommune har ønsket en mere ensartet og gennemskuelig prisstruktur for alle virksomheder, og det har vi lyttet til.

Derfor indfører Fors A/S fra 1. januar 2018 en ny betalingsmodel for erhvervslivets brug af genbrugspladserne i Holbæk Kommune. Det betyder, at virksomheder fremover skal betale pr. besøg på genbrugspladsen og at den abonnementsordning, som mange virksomheder har i dag, bliver afskaffet.

Sådan virker den nye ordning

Det er ikke længere nødvendigt at registrere sin virksomhed på forhånd, for at benytte genbrugspladserne.

Fremover fotograferer vi nummerpladerne på de biler, som kører ind på genbrugspladserne, og kontrollerer, om bilen er registreret til erhvervsmæssig brug. Det gør vi for at kunne fakturere alle virksomheder for det erhvervsaffald de afleverer. Hver måned sender vi virksomhederne en faktura på de antal gange de har benyttet en af vores genbrugspladser. Det er altså ikke længere nødvendigt for virksomheder, at registrere sig på forhånd, for at få adgang til genbrugspladserne.

Fra 2018 koster ét besøg 175 kr. ekskl. moms. Derudover vil der være et ekstra gebyr på 200 kr. ekskl. moms, hvis man afleverer mere end 10 kg farligt affald pr. besøg. Virksomheder må kun aflevere i alt 200 kg farligt affald om året. Find og udfyld kvitteringen for farligt affald, inden dit besøg på genbrugspladsen her.

Affald til genbrugspladsen må kun afleveres i biler op til 3.500 kg.

Gebyret for virksomheder dækker udelukkende Fors A/S’ udgifter til behandling og bortskaffelse af erhvervsaffaldet samt drift og vedligeholdelse af pladsen.

Få svar på dine spørgsmål i vores FAQ                 

Der skal betales for alt erhvervsaffald, som afleveres på genbrugspladserne. Derfor sender vi altid regning til alle biler med gule plader, som er registreret til erhvervsmæssig brug.

Men hvad med biler med papegøjeplader eller lejede biler? Du finder svaret i vores FAQ.

Administrationsgebyr

Fors A/S opkræver på vegne af Holbæk Kommune et gebyr hos virksomheder til dækning af virksomhedernes andel af de omkostninger, som kommunen har til administration af affaldsområdet. Administrationsgebyret har derfor ikke noget at gøre med, hvor meget eller hvor ofte virksomheden benytter genbrugspladserne.