Spring til indhold

Har du papegøjeplader? Nye regler fra 1. januar 2022

Har du papegøjeplader på din bil, og benytter du vores genbrugspladser til at skille dig af med affald privat såvel som i erhvervsmæssig sammenhæng, så læs mere her. Fra 1. januar 2022 gælder nemlig nye regler, som kan få betydning for dig.

Kører du en bil med papegøjeplader, skal du være opmærksom på, at fra 1. januar 2022 vil opkrævning af gebyrer for gulpladebiler og papegøjepladebiler blive ensrettet.

I dag er det op til medarbejderne på vores genbrugspladser i Holbæk Kommune at rette henvendelse til føreren af biler med papegøjeplader, når de kører ind på genbrugspladser, så det kan afklares, om vedkommende er der i et ærinde, der har erhvervsmæssig eller privat karakter. Er man på genbrugspladsen med affald i erhvervssammenhæng, bliver man opkrævet et gebyr, ligesom alle, der kører en gulpladebil bliver det.

Fra årsskiftet vil alle papegøjepladebiler, der er registreret til erhverv (dvs. har et cvr-nr.), blive opkrævet gebyr, og du skal som kunde selv rette henvendelse til medarbejderne på pladsen før du aflæsser dit affald, hvis du kommer i privat regi.

Kort fortalt medfører de nye regler:

– Kører du med papegøjeplader, som ikke er koblet sammen med et cvr-nummer, skal du ikke betale erhvervsgebyr.

– Kører du med papegøjeplader, som er koblet sammen med et cvr-nummer, skal du betale erhvervsgebyr.

– Kører du med papegøjeplader, og skal du aflevere privataffald, skal du kontakte en medarbejder på genbrugspladsen før du aflæsser dit affald, så du ikke bliver opkrævet erhvervsgebyr.

– Har din bil hvide plader, bliver du ikke opkrævet erhvervsgebyr.

– Har din bil gule plader, bliver du altid opkrævet erhvervsgebyr.

Vær særligt opmærksom, hvis…

Kører du med papegøjeplader, der ER tilknyttet et cvr-nummer, og afleverer privataffald på genbrugspladserne i Jernløse eller Tølløse i selvbetjeningstidsrummet, vil du blive opkrævet erhvervsgebyr.

Kører du med papegøjeplader, der IKKE er tilknyttet et cvr-nummer, bliver du ikke opkrævet gebyr.