Spring til indhold
Om os

Besøg os

Lad ungerne blive klogere på affald, spildevand, vand og varme, når vi åbner dørene for børnehaver og skoleklasser til leg og aktiv deltagelse i vores besøgstjeneste.

Kom med ind i en spændende verden, når du får et blik ind i, hvordan vi med grønne, bæredygtige løsninger gør din hverdag nem og bekvem med forsyning af vand og varme og håndtering af spildevand og affald.

  • Hvordan bliver grundvandet gjort klar til drikkevand?
  • Hvordan renser vi dit brugte vand på renseanlægget?
  • Hvad bliver affaldet til?
  • Hvordan laver vi varme til hjemmene?
    Det er blot nogle af de spørgsmål, I kan få svar på i skoletjenesten.

 

Vi glæder os til at se jer!

Bliv klogere på

Affald

Vi taler med børnene om affaldssortering i deres hverdag, og om hvorfor det er så vigtigt at genbruge og genanvende i stedet for kun at brænde affald.

Besøg på genbrugspladsen, hvor børnene kan se, hvordan affaldet håndteres i virkeligheden.

Vi tilbyder rundvisninger på:

  • Holbæk Genbrugsplads (Spånnebæk 34, 4300 Holbæk)
  • Tølløse Genbrugsplads (Digemosevej 3, 4340 Tølløse)
  • Tornved Genbrugsplads (Holbækvej 167, 4440 Mørkøv)

Spildevand

Ved en rundvisning på vores renseanlæg, får I mulighed for at lære mere om rensningen, hvordan vi udnytter spildevandet, og samtidig også om det store arbejde vi gør for at skåne miljøet. Vi har også fokus på, hvad der må komme i toilettet og afløbet, og hvad der i stedet skal i affaldsbeholderen.

Vi tilbyder rundvisninger på renseanlægget fra 6. klassetrin og op – både af hensyn til sikkerhed og for forståelsens skyld.

Besøg på Holbæk Renseanlæg (Parallelvej 47, 4300 Holbæk) foregår onsdage mellem 10 og 12 for maksimalt to klasser af gangen.

I øjeblikket er vi i gang med større ombygninger på vores renseanlæg i Roskilde og kan af sikkerhedsmæssige årsager ikke tilbyde rundvisninger her.

Vand

Få en rundvisning på vores vandværker, hvor vi sammen med børnene taler om vand som ressource, hvor det kommer fra, hvad vi bruger det til, og hvorfor det er så vigtigt at passe godt på det.

Vi tilbyder rundvisninger på Søndre Vandværk (Kalvemosevej 1, 4300 Holbæk)

Fjernvarme

Hvad er fjernvarme, og hvordan producerer vi fjernvarme? Det bliver I meget klogere på ved dette forløb.

Forløbet foregår som en guidet rundvisning på et af vores varmeværker i St. Merløse (Tåstrupvej 11, 4370 St. Merløse) og Jyderup (Lyngvej 7, 4450 Jyderup).

Det er også muligt med rundvisninger i Roskilde. Kontakt os for at høre nærmere.

Book besøg

Bliv klogere på grøn forsyning

Book et besøg