Spring til indhold
Nyheder

Stabile fjernvarmepriser i Roskilde

Varmepriserne er på himmelflugt mange steder i landet, men modsat mange andre holder fjernvarmefællesskabet varmepriserne i ro i Roskilde.

I Roskilde bliver knap 9000 boliger opvarmet af fjernvarme. Fjernvarme er en smart opvarmnings-form, fordi den ikke er afhængig af én energikilde i modsætning til varmepumper, naturgas og oliefyr. Til fjernvarme kan der blandt andet anvendes overskudsvarme fra industri, halm, affaldsenergi eller biomasse. Netop udvalget af energityper gør, at det er muligt at vælge den, der er bedst i den tid, vi befinder os i. Ligesom lige nu, hvor det er muligt at bruge en alternativ energitype i stedet for gas og el, hvor priserne er skyhøje.

”Hos Fors A/S bruger vi forskellige energityper til at varme hjemmene op med i Roskilde. F.eks. bruger vi overskudsvarmen fra Roskildes spildevand på Bjergmarken Renseanlæg. Det vil sige, at når du trækker ud i toilettet, så bruger vi varmen fra dit brugte vand til at varme dit hus op med. Det er smart, og det er grønt. Og ikke mindst økonomisk fordelagtigt. Derudover bruger vi bl.a. også varmen fra affaldsenergi. Det gør, at vi kan spille på flere heste og dermed sikre den mest fordelagtige varme til vores kunder,” siger vand- og varmechef Steffan Alexander Thule Madsen fra Fors A/S.

Fors A/S lægger vægt på, at det også i fremtiden er vigtigt at kigge på forskellige varmeløsninger, der netop spænder vidt både i forhold til det økonomiske, men i særdeleshed også i forhold til miljømæssige gevinster. Det gælder eksempelvis lokale løsninger som udnyttelse af overskudsvarmen fra spildevandet. Der er nemlig masser af potentiale, der venter på at blive indfriet.

”Når vi kigger på vores vandværker og renseanlæg i Roskilde Kommune, ser vi flere muligheder og uforløst potentiale for at udnytte endnu mere af den overskudsvarme, der er på vores anlæg. Det er noget, vi arbejder på at udnytte i tæt samarbejde med vores samarbejdspartnere. Det giver nemlig mening i forhold til den fremtid, vi står overfor,” fortæller Steffan Alexander Thule Madsen.

Fors A/S har lagt en ambitiøs strategi med fokus på miljø, klima og kunder. Det betyder, at Fors A/S arbejder på at give det, vi har lånt af naturen tilbage i bedre stand, så kommende generationer også har adgang til vand i hanen, grøn varme i radiatorerne, afledning af regn- og spildevand samt miljørigtig bortskaffelse af affald.