Spring til indhold
Nyheder

Ny plan sikrer flere husstande fjernvarme hurtigere end planlagt

En række ekstra husstande i Vindinge kan se frem til at få fjernvarme hurtigere end forventet som følge af en ændring i Fors A/S’ oprindelige plan for udrulning af fjernvarme til Roskilde-bydelen.

Flere end 20 husstande på Tingvej i Vindinge kan glæde sig over muligheden for at få grøn fjernvarme fra Fors A/S. Endda længe før forventet. Det skyldes, at Fors A/S har besluttet at omlægge fjernvarmehovedledningen via Tingvej i stedet for via Lundebjerg Allé og ned mod Tingvej via en privat matrikel, som planen oprindeligt lagde op til.

Det betyder, at flere end 20 husstande på Tingvej nu får mulighed for at koble sig på den grønne fjernvarme længe før, end det først var ventet.

– Det er positivt, at den nødvendige ændring i planen gør, at vi kan tilbyde fjernvarme hurtigere til flere end først ventet. Også uden at det forsinker tidsplanen. Det er positivt, fordi den nuværende situation på energimarkedet også gør, at der er behov for at sætte endnu mere fart på den grønne omstilling, siger projektleder Mia Cynthia Paasche Cronfeld fra Fors A/S.

Fors A/S mærker lige nu en stor interesse fra Vindinges husejere såvel som fra andre områder i ejerkommunerne Roskilde, Lejre og Holbæk for at få muligheden for at få fjernvarme. I alt kan op mod 900 husstande i Vindinge over de kommende år få grøn fjernvarme leveret af Fors A/S.

I første etape af arbejdet i Vindinge bliver flere end 450 husstande tilbudt at komme på fjernvarmenettet, og omlægningen af hovedledningens forløb ændrer således ikke på den tidsplan, Fors A/S tidligere har meldt ud.

– Vores tidsplan ser stadig ud, som den gjorde, før vi valgte at ændre hovedledningens forløb. Det eneste, der har ændret sig, er den positive nyhed, at vi nu får mulighed for at tilføje flere end 20 ekstra husstande. Der er tale om ejendomme i den vestlige del af Tingvej, som vi allerede nu kan tilbyde at koble sig på fjernvarmenettet, siger Mia Cynthia Paasche Cronfeld.

Holder sig til planen

Fors A/S har, siden tidsplanen for fjernvarmeudrulning i Vindinge blev offentliggjort på forsyningsselskabets hjemmeside, modtaget flere henvendelser fra andre husejere på Tingvej, der undrer sig over, hvorfor nogle på vejen kan blive koblet på den nye hovedledning, mens andre må væbne sig med tålmodighed.

– Vi lytter altid, og jeg kan sagtens forstå, at der kan være nogle i området, som er frustrerede over, at det ved første øjekast kan synes meget lige til at koble dem på hovedledningen. Vores projekt er helt gennemarbejdet, og vi har forsøgt at tilbyde så mange husstande fjernvarme som muligt med færrest muligt gener for Vindinge. Realiteten er, at hvis vi afviger fra den plan, vi nu har lagt, vil det betyde forsinkelser for resten af projektet, siger Mia Cynthia Paasche Cronfeld og tilføjer:

– Vi vil meget gerne hjælpe så mange som muligt med at få fjernvarme. Særligt nu, hvor vi står midt i en tid med høje energipriser. Vi er nødt til at holde os til planen, så de flere end 450 kunder, vi har lovet fjernvarme i løbet af 2023 og 2024 ikke skal vente længere.

www.fors.dk/vindinge kan man læse mere om udrulningen af den grønne fjernvarme til Vindinge samt se den opdaterede tidsplan og den nye linjeføring af fjernvarmehovedledningen.

Pressekontakt for medier og journalister

Få nyheder på mail Kontakt kundeservice