Spring til indhold
aagerup vandværk
Nyheder

Nu bliver vandboringerne i Ågerup og Tågerup lukket

Vandboringerne, der har leveret vand til Ågerup og omegn, er ikke længere i brug. Derfor skal de af både økonomiske og miljømæssige årsager nu lukkes

I starten af næste uge bliver grundvandsboringerne i Ågerup og Tågerup lukket. Det meldte forsyningsselskabet Fors A/S ud i slutningen af sidste år, og nu er tiden til lukningen kommet.

Årsagen til lukningen er, at vandværket ikke længere er tidssvarende i forhold til at levere drikkevand i den ønskede kvalitet.

”I de seneste år har vi hentet en begrænset mængde vand fra to indvindingsboringer til Ågerup Vandværk, en i Ågerup og en i Tågerup. Og når vi lukker Ågerup Vandværk, skal de to boringer sløjfes. Det er simpelthen for dyrt at vedligeholde vandværket og de to boringer, når vi ikke længere bruger dem,” fortæller fagspecialist Henriette Jakobsen fra Fors A/S.

Kunderne i området kommer ikke til at mærke noget til lukningen, da de gennem de seneste to år har fået vand fra Hornsherredværket og ikke fra de to boringer. Roskilde Kommune vurderede, at kvaliteten af drikkevandet ikke var i orden, og derfor får kunderne vand fra Hornsherredværket, som også leverer drikkevand til Roskilde.

Udover den økonomiske gevinst ved at lukke det forældede vandværk, er der også en miljøgevinst.

”Nu hvor vi ikke længere bruger boringerne, har det betydning for miljøet og grundvandet, at vi lukker og slukker på ordentlig vis. Og det gør vi selvfølgelig, fordi vi passer på vores grundvand og vores fælles ressourcer. Forestil dig, at boringerne står som åbne, sårbare sugerør direkte ned til det store grundvandsmagasin, som er under området. De skal lukkes, når vi nu ikke længere bruger dem,” siger Henriette Jakobsen.

Vandværksgrunden på Højgårdsvej 5 bliver sat til salg, når arbejdet er afsluttet.