Spring til indhold

OBS: Jernløse Selvbetjeningsplads er midlertidigt lukket i ugerne 37-39. Læs mere.

Fors medarbejder i udgravning
Nyheder

Klar til grøn fjernvarme i Himmelev

Nu går startskuddet til at forsyne resten af Himmelev med fremtidens opvarmningsform - fjernvarme. I næste uge starter gravearbejdet i første etape af projektet.

Varmen er på flere måder på vej til Himmelev. Både fordi sommerens varme er godt på vej, men i særdeleshed fordi forsyningsselskabet Fors A/S i næste uge tager det første spadestik til at forsyne Himmelev med endnu mere grøn fjernvarme.

Det drejer sig om i alt 900 boliger i Himmelev, der kan få fjernvarme. I næste uge starter arbejdet i første etape, som omfatter Fynsvej fra nr. 62 til Frederiksborgvej, Nyvang samt Åvænget.
Udbygningen fortsætter i de kommende år frem til udgangen af 2024, hvor alle i Himmelev vil kunne nyde godt af fjernvarmens fordele.

”Der har været stor efterspørgsel på fjernvarme i resten af Himmelev. Det kan vi også se på antal tilslutninger i første etape, hvor langt over halvdelen allerede har tilmeldt sig. Vores erfaring viser, at endnu flere tilslutter sig, når vi er i gang ude i vejen,” fortæller projektleder Thomas Rønn fra Fors A/S.

Husejerne i Himmelev har fået et godt tilbud på fjernvarme. Det er nemlig muligt at spare det såkaldte investerings- og stikledningsbidrag på cirka 40.000 kr.

”Udover de økonomiske fordele ved fjernvarme, så er det også en klimavenlig opvarmningsform, der falder helt i tråd med både regeringens og Roskilde Kommunes ambitiøse klimaplan,” siger Thomas Rønn.

Med fjernvarme kan boligejerne spare klimaet for flere tusinde tons CO2 om året. Faktisk kan CO2-udledning reduceres med hele 66 % med et skift til fjernvarme fra naturgas og helt op til 75 % med et skift fra olie. Fors A/S arbejder på at levere CO2-neutral fjernvarme i 2025.

Læs mere om projektet, få svar på spørgsmål og se tidsplanen her.