Spring til indhold
Nyheder

Holbæk By nærmer sig grøn fjernvarme

Holbæk Kommune er klar til at tage et stort skridt i den grønne retning. Sammen med Fors A/S og FB Gruppen sætter kommunen det første fjernvarmeprojekt i Holbæk By i gang. Projektet drejer sig i første omgang om byudviklingsprojektet i Holbæk Have.

Gas skal udfases som den primære varmekilde i Holbæk By til fordel for grøn varme. Det er ambitionen i Holbæk Kommune, der i samarbejde med forsyningsselskabet Fors A/S og FB Gruppen igangsætter det første, store fjernvarmeprojekt i Holbæk By.

 

Projektet er delt i to etaper og kommer i første fase til at omfatte Holbæk Have, Holbæk Seminarium samt Borgmestergårdsvej 2-16. Her vil de første kunder få fjernvarme til juli i år.
Efterfølgende forventer Fors A/S at kunne tilbyde fjernvarme til de større bebyggelser i Bjergmarken samt lejlighedskomplekserne omkring Agervang frem mod 2025.

 

– Med dette projekt lægger vi endnu et lag på vores plan for kommunens grønne omstilling. Vi skal udbrede grøn varme i kommunen for at nå i mål med vores ambition om at reducere vores CO2-udledning, og nu gør vi klar til at tage første skridt på den vej, siger formand for Holbæk Kommunes Udvalg for Klima, Miljø og Natur, Karen Thestrup Clausen (Ø).

 

Fors A/S oplever allerede stor interesse for fjernvarme og ser frem til at bidrage til den fortsatte udvikling af den grønne dagsorden i Holbæk.

 

-Der er en interesse for fjernvarme til Holbæk By fra både politisk side og fra markedet, og jeg er glad for, at vi i Fors A/S kan medvirke til den grønne omstilling med dette projekt. Ud fra et klimahensyn giver det mening at gå den vej, og vores beregninger viser, at der også er tale om en god case rent økonomisk for kunderne, siger adm. direktør i Fors A/S, Michael Brandt.

 

FB Gruppen A/S, der er bygherre og udvikler af bydelen Holbæk Have, har et mål om at bygge bæredygtige boliger, hvor forsyning med fjernvarme er en vigtig brik i den grønne omstilling for et mere CO2-neutralt byggeri.

 

I forbindelse med koncernens byggeri af flere end 1.000 boliger i Holbæk Have ville FB Gruppen derfor selv opføre et lokalt fjernvarmeværk. Men i fællesskab med Fors A/S og Holbæk Kommune har FB Gruppen udviklet en model, der kan løfte projektet endnu længere ud i de fælles ambitioner om at fremme den grønne omstilling og samtidig sikre lavere varmeudgifter til beboerne.- Modellen, hvor vi som privat udvikler finansierer fjernvarmeanlægget i Holbæk Have og hele den første fase af hovedforsyningsanlægget, giver en økonomisk base til at få udbredt fjernvarme i et større område. Det er vi utroligt stolte over at medvirke til, siger teknisk direktør Stig Nørnberg fra FB Gruppen A/S og uddyber:

 

– Dette projekt viser, at når det offentlige, forsyningssektoren og private udviklere går sammen, kan vi i fællesskab skabe bæredygtige løsninger og resultater til gavn for borgerne, samfundet og klimaet.