Spring til indhold
Genbrugsplads
Nyheder

Genbrugspladserne åbner igen

Myndighederne giver nu grønt lys til, at genbrugspladserne landet rundt kan åbne igen. På tirsdag bliver portene til udvalgte genbrugspladser i Holbæk Kommune derfor genåbnet for private kunder, men Fors A/S opfordrer til at holde affaldet hjemme så længe, som muligt.

OPDATERET DEN 27. APRIL

Alle genbrugspladser med undtagelse af Jernløse Genbrugsplads kører med almindelige åbningstider. Find dem her.

Jernløse Genbrugsplads: Mandag-fredag kl. 10-17 og lørdag-søndag kl. 9-16

 

————————————————————————————————————————————————————

 

Efter stor debat i hele landet om myndighedernes anbefaling om at lukke genbrugspladserne har Kommunernes Landsforening lørdag eftermiddag fået en vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed. De vurderer, at genbrugspladserne igen kan åbne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges.

Netop disse restriktioner arbejder forsyningsselskabet Fors A/S på højtryk for at finde løsninger på, så de private kunder igen kan aflevere deres affald på genbrugspladserne. Men Fors A/S appellerer til, at du venter med at komme, indtil den største tilstrømning har lagt sig.

”Vi åbner udvalgte genbrugspladser på tirsdag. Men vi opfordrer vores kunder til at holde affaldet hjemme så længe, som muligt, så vi sikrer, at det hele forløber godt for alle, og at vi fortsat kan holde åbent. Derfor vis hensyn og hold afstand til hinanden og medarbejderne, hvis du besøger vores genbrugspladser. Det er en fælles opgave at få det hele til at lykkes både inden og uden for pladsen. Det vigtigste for os er stadig at passe på vores kunder og medarbejdere,” fortæller affaldschef Annette Vangslev fra Fors A/S.

Fors A/S fortæller, at udvalgte genbrugspladser åbner i et bestemt tidsrum. De to store genbrugspladser i Holbæk og Tornved holder åbent for private på hverdage kl. 10-17 og i weekenderne kl. 9-16. Tornved Genbrugsplads holder fra tirsdag den 31. marts ekstraordinært åbent alle hverdage i uge 14 og 15. Jernløse Selvbetjeningsplads åbner til at starte med udelukkende for erhverv på hverdage kl. 12-17.

”Vi har undersøgt mulighederne nøje, og vi bliver nok også klogere, når vi ser, hvordan det hele forløber. Så vi tager løbende bestik af situationen og tilpasser, så vidt det er muligt. Her i starten vælger vi at åbne vores store genbrugspladser i Holbæk og Tornved, fordi vi her kan lukke flest kunder ind i forhold til størrelsen på genbrugspladserne. Derimod åbner vi ikke Tølløse, da det vil være meget få, der kan komme ind. Jernløse Selvbetjeningsplads bliver udelukkende åbnet for erhverv for at tilgodese dem, så vi sikrer, at de ikke skal holde i lang kø. Derudover skal vi kunne følge med i forhold til bemanding og værnemidler, og så skal sikkerheden være på plads. Derfor vælger vi at gøre sådan i første omgang,” siger Annette Vangslev.

Myndighederne kræver, at åbningen af genbrugspladserne skal foregå forsvarligt i forhold til smittefare for kunder og medarbejdere. Derfor skal Fors A/S bl.a. indføre adgangskontrol for at sikre, at antallet af mennesker på pladserne ikke bliver for højt. Fors A/S opfordrer til, at der kun er én person i bilerne, der kører ind på pladsen. Derudover må kunderne forvente, at der bliver lang kø uden for genbrugspladserne.

”Det her er en helt ny og uvant situation for os. Derfor håber vi på stor forståelse fra vores kunder. Vi gør det bedste, vi kan, for at det skal blive en god oplevelse at komme tilbage på genbrugspladsen. Med den store interesse der har været for at komme af med affaldet, så forventer vi mange mennesker på genbrugspladserne. Så vent gerne med at aflevere dit affald, indtil den værste trafik har lagt sig,” afslutter Annette Vangslev.

Spørgsmål og svar

Hvor og hvornår er der åbent?

Alle genbrugspladser med undtagelse af Jernløse Genbrugsplads kører med almindelige åbningstider. Find dem her.

Jernløse Genbrugsplads: Mandag-fredag kl. 10-17 og lørdag-søndag kl. 9-16

Hvilke forholdsregler skal jeg tage på pladsen?

Du skal holde med minimum to meters afstand til andre kunder og til medarbejdere. For at mindske smittespredning, er der ikke redskaber til rådighed på pladsen. Tag derfor din egen skovl og handsker med. Kundetoilettet er også aflåst. Vi opfordrer til, at der kun er én person i bilen, der kører ind på pladsen.

Hvorfor kan jeg som privat kunde ikke komme på Jernløse Selvbetjeningsplads?

Jernløse Genbrugsplads har på nuværende tidspunkt begrænset åbningstider: Mandag-fredag kl. 10-17 og lørdag-søndag kl. 9-16.

Kan jeg booke en tid?

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at booke en tid til genbrugspladsen. Vi vurderer, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at benytte, da mange vil besøge genbrugspladsen. Det kan skabe trafikale problemer og konflikter, hvis du er langt bag i køen, men har en tid om fem minutter. Der er ved at blive udviklet et bookingsystem til denne situation, og hvis det giver mening, tager vi det i brug.

Hvordan kommer jeg som erhvervskunde ind på Jernløse Selvbetjeningsplads?

Selvbetjeningspladsen er åben på hverdage kl. 10-17.

Kan jeg hente kompost?

Vi kan desværre ikke tilbyde kompostjord, som vi ellers plejer. Vi ved ikke, hvornår vi igen kan tilbyde kompostjord.