Spring til indhold
Nyheder

Fjernvarme-projekt kan blive markant hurtigere færdigt

Ved også at arbejde i årets koldeste måneder kan Fors A/S formentlig gennemføre både 3. og 4. etape af arbejdet med at udlægge fjernvarme i Himmelev markant hurtigere end planlagt. Det betyder, at kunderne har udsigt til grøn fjernvarme i hjemmene tidligere end forventet.

Bor man i Himmelev, og er man blandt de kunder, der venter på at få ført fjernvarme fra forsyningsselskabet Fors A/S ind til sin bopæl, kan man godt begynde at glæde sig. Forudsætningerne for, at kunderne kan få grøn varme ført ind til bopælen bliver nemlig markant forbedret.

I øjeblikket arbejder Fors A/S entreprenører gravearbejdet til 2. etape af udrulningen af fjernvarme i Himmelev – et arbejde, der skulle have været færdigt i efteråret 2024.

– Vi mærker en massiv efterspørgsel på grøn fjernvarme, og de nuværende energipriser har kun øget behovet for hurtig handling. Normalt graver vi ikke stik til fjernvarme ned om vinteren, men vi har på grund af den store interesse og det massive behov for fjernvarme valgt at arbejde både den kommende og næste vinter for at imødekomme det store behov, siger kundedirektør i Fors A/S Rikke Saltoft.

Denne forcering får ikke blot en stor betydning for de kunder, der skal have fjernvarme i 3. etape, men også for de kunder, der i forbindelse med Fors A/S etape 4 skulle være konverteret fra gas eller olie til fjernvarme.

– Vi skulle efter den oprindelige tidsplan være begyndt med gravearbejdet til 3. etape i april 2023, men vi begynder i stedet dette arbejde omkring efterårsferien 2022. Det er en acceleration, som kunderne virkelig kommer til at mærke, og jeg er rigtig glad for, at vi kan hjælpe kunderne væk fra gas hurtigere end forventet og samtidig bidrage til, at CO2-aftrykket bliver betragteligt reduceret, siger Rikke Saltoft, som understreger, at kunderne ikke skal frygte for en lang vinter uden varme i hjemmet.

– Når først fjernvarmen er klar, er det kun det døgn, hvor gassen bliver koblet fra, og fjernvarme-delen bliver installeret, at vedkommende skal undvære varme. Det er dét.

Den markant hurtigere tidsplan forudsætter, at de relativt milde vintre, vi har haft de seneste år, fortsætter, og at leveringen af fjernvarmemoduler ikke bliver ramt af forsinkelser.

– Det er klart, at hvis vi får to ekstremt hårde isvintre, hvor temperaturen falder til langt under frysepunktet over længere tid, så vil det være fysisk umuligt at grave. Desuden er vi afhængige af, at vores leverandør fortsat kan levere fjernvarmeanlægget, altså det, der svarer til et gasfyr. Nu gør vi vores del ved at færdiggøre gravearbejdet hurtigere end ventet, så vi har alle forudsætninger for også hurtigst muligt at få fjernvarmen til at flyde ude hos kunden, siger Rikke Saltoft.

Læs mere om fjernvarmen i Himmelev på www.fors.dk/himmelev

Pressekontakt for medier og journalister

Få nyheder på mail Kontakt kundeservice