Spring til indhold

Besøg vores bytteområde “Forlæng & Forær” på Tornved Genbrugsplads

Har du en lampe, en stol eller noget helt tredje, som du ikke længere skal bruge, men som er i så god stand, at den er for god til at blive smidt ud? Så er det nu, du skal stille den i vores nye bytteområde ”Forlæng & Forær" på Tornved Genbrugsplads.

Genbrugstiltaget “Forlæng & Forær” har til formål at sikre, at endnu mere genbrugsguld får lov at leve videre hos en ny ejermand. Finder man noget, man kan lide, er det eneste krav, at man vejer tingene inden man går, så vi kan følge med i, hvor mange tons, der får nyt liv i stedet for at ende som affald.

Initiativet til det nye pilotprojekt er taget på baggrund af regeringens ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi”, hvis sigte er en mere klimavenlig affaldshåndtering. Indtil videre kører projektet kun på Tornved Genbrugsplads.

   

– Vi har en klar vision om at sikre, at flere materialer bliver brugt i længere tid. Med vores nye koncept gør vi genbrug endnu mere attraktivt ved at gøre det gratis at genbruge. Desuden vil det kun være ”guldet”, der er at finde i “Forlæng & Forær”, fordi vi opfordrer folk til kun at aflevere de ting, de ville være bekendt at give deres nabo, siger Annette Vangslev.

Alt genbrug skal fremover sættes i bytteområdet – man skal tømme sine kasser og poser, selv sortere og sætte tingene på rette plads. Til gengæld er alt genbrug i området gratis – man skal blot veje tingene inden man går. Alle må tage i bytteområdet – det gælder f.eks. private, humanitære organisationer, frivillige foreninger, erhvervsdrivende, upcyclere, Find & Forny m.fl.

Bytteområdet “Forlæng & Forær” har samme åbningstider som Tornved Genbrugsplads – tirsdage og torsdage kl. 9-17 – lørdage og søndage kl. 9-16. Du finder os på adressen Holbækvej 167, 4440 Mørkøv.