Spring til indhold
Nyheder

Vi står ved en skillevej

Siden september 2020 har kunderne i Holbæk Kommune været vant til at sortere deres genbrugsmaterialer i containeren ”Rest efter sortering” på kommunens genbrugspladser. Kunderne har taget rigtig godt imod denne sorteringsform, men der kan faktisk sorteres endnu mere. Det skal ny kampagne nu sætte fokus på.

Kan dine sofa skilles fra sine metalben, som kan smides i containeren til jern, eller kan det polstrede sæde på din stol tages af, så stolen kan smides i containeren til træ?

Det er nogle af de spørgsmål, som Fors A/S sætter fokus på med den nye kampagne ”Skillevejen”, som forsyningsselskabet lancerer fredag den 15, oktober på genbrugspladserne i Holbæk Kommune.

Kampagnen sætter fokus på, at der findes mange sammensatte produkter, som kan skilles, og dermed øge mængden af materialer, der kan genbruges fremfor at blive brændt. Når vi på denne måde skiller tingene ad, får vi flere materialer, vi kan bruge igen, og vi slipper derved både for at brænde brugbare materialer af, som det stadig er tilfældet nu, selv om kunderne er rigtig gode til at sortere grundigt og bruge ”Rest efter sortering”.

– Det giver god mening at genbruge så mange materialer som muligt. Det er klart, at der er sammensatte produkter, som er lettere at skille ad end andre, men med god vejledning fra vores genbrugsvejledere på vores genbrugspladser kan vi faktisk få sorteret endnu flere materialer, siger affaldschef i Fors A/S, Annette Vangslev, og tilføjer:

– Det er en opfordring til at gøre ekstra indsats, når vi sorterer vores genbrugsmaterialer, så vi undgår at brænde genstande, der kan genbruges. Det mindsker Co2-udslippet, både fordi vi brænder mindre og dermed ikke skal producere nyt.

Har du spørgsmål i forbindelse med kampagnen, eller hvordan du kan skille dine genbrugsmaterialer yderligere, er du velkommen til at kontakte vores genbrugsvejledere på genbrugspladser.

Fra fredag den 15.  oktober står de klar til at hjælpe dig.