Spring til indhold
Nyheder

Varmechecken omfatter også Jyderup Varmeværk

Nogle fjernvarmekunder i Jyderup kan se frem til at få del i varmechecken, hvis de opfylder visse kriterier.

Der er indgået en ny politisk aftale omkring en økonomisk håndsrækning til husstande, der er særligt hårdt ramt af de stigende gaspriser. Jyderup Varmeværk, som leverer fjernvarme til 900 husstande i Jyderup, er på listen over områder, hvor nogle kunder har mulighed for at få del i checken.

Der er dog visse kriterier, der skal opfyldes, før man er berettiget til varmechecken:

  • En årlig husstandsindkomst på maksimalt 650.000 kroner efter arbejdsmarkedsbidrag
  • Ens husstand er opvarmet af et gasfyr
  • Ens husstand ligger i et fjernvarmeområde med en gasandel over 65 procent, eller hvis man har en kombination af gas og varmepumper, der giver samme prisstigninger
  • Ens husstand har el-radiatorer eller varmepumper som primær varmekilde, og man oplever en tilsvarende prisstigning

Fjernvarmen i Jyderup er produceret af 84 % naturgas, og derfor er varmeværket omfattet af aftalen. Forsyningsselskabet Fors A/S, der står for fjernvarmen i Jyderup, fortæller, at de er i gang med at gøre varmeværket uafhængig af naturgas til gavn for både økonomi og miljø.

”Vi gør hver dag alt, hvad vi kan for at minimere, at denne krise rammer kunderne økonomisk. Og netop for at gøre os uafhængige af naturgas er vi i gang med plan- og myndighedsarbejdet på et nyt varmeproduktionsanlæg, der kan benytte mange forskellige opvarmningsformer. Det er en investering i en grøn og økonomisk rentabel fremtid,” siger produktionsdirektør Henrik Correll fra Fors A/S.

Fjernvarme er en fornuftig opvarmningsform, fordi den ikke baserer sig på én energikilde. Her kan der bl.a. både bruges overskudsvarme, solpaneler, affaldsenergi eller biomasse. I Jyderup bliver der på nuværende tidspunkt anvendt en blanding af solpaneler og gas. Men Fors A/S kigger ind i nye produktionsformer netop for at sikre kunderne i Jyderup billig og grøn varme i fremtiden.

Fors A/S følger fortsat udviklingen af b.la. naturgasmarkedet meget nøje og fortsætter arbejdet med at minimere eventuelle negative konsekvenser for fjernvarmekunderne i Jyderup.

 

Det er ATP, der står for udbetalingen.