Spring til indhold
Nyheder

Tour de France efterlader varige minder i tre nabokommuner

Brønddæksler i forsyningsselskabet Fors A/S’ tre ejerkommuner vil fremover være prydet med Tour de France’ logo. Den unikke tilladelse til at bruge logoet for bestandigt vil fremover binde de tre kommuner endnu mere sammen, vurderer de tre borgmestre.

Det er i sig selv historisk, at Tour de France-feltet 2022 kører gennem de tre kommuner Roskilde, Lejre og Holbæk. Lige så historisk er det, at den rute, feltet kører gennem de tre kommuner til sommer, fremover vil være markeret med brønddæksler med tourens logo påtrykt.

– Det er helt unikt, at Tour de France-organisationen har givet os tilladelse til at bruge logoet og efterfølgende lade vores brønddæksler med logo på blive liggende. Normalt skal sådanne effekter fjernes efter Tour de France, så vi er naturligvis meget stolte af, at vi fremover vil have et varigt og synligt minde om, at verdens største cykelløb var på besøg her, siger adm. direktør for forsyningsselskabet Fors A/S, der fik idéen til brønddækslerne, og som er ejet af de tre kommuner, Michael Brandt.

Både i kommunerne Roskilde, Lejre og Holbæk er der i sagens natur stor stolthed at spore over, at verdens bedste cykelryttere kommer forbi, men alle borgmestre ser også en symbolsk værdi i, at kommunernes veje fremover vil bære et synligt minde om, at Touren 2022 blev kørt netop her.

– At Roskilde har fået æren af at være startby er intet mindre end historisk. Det er en begivenhed, vi altid vil bære med os som by, og derfor er det fantastisk, at vi fremover kan mindes Tourens besøg ved at følge Fors’ dæksler, siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam (S).

Også i Lejre Kommune ser borgmester Tina Mandrup (V) stor værdi i fremover at kunne se sporene efter Tour-ruten via de nye brønddæksler.

– Jeg synes, dækslerne forbinder de tre kommuner på en helt ny måde. Vi har nu et fælles symbol på den smukke tur. Tour-feltet kommer til at køre fra Roskilde Domkirke gennem Sagnlandet og videre langs Isefjorden. Cykelentusiaster kan passende tage på ”dæksel-jagt”, når de fremover lægger vejen igennem vores kommuner for at følge i sporet på Tour-feltet, siger Tina Mandrup.

Holbæk Kommunes borgmester ser også frem til at byde tour-feltet velkommen og glæder sig desuden over, at de tre kommuner nu får et stærkt fælles bånd med verdens største cykelløb som omdrejningspunkt.

– I Holbæk Kommune har vi en stærk tradition for at fremelske talentfulde cykelryttere. Vi håber selvfølgelig at se vores tidligere verdensmester Mads Pedersen køre gennem sin hjemstavn, når feltet kommer forbi d. 2. juli. Samtidig er jeg rigtig glad for, at vi tre kommuner i fællesskab kan samles om et så unikt projekt som dette. For eftertiden vil vi kunne se tilbage på den historiske dag, hvor Tour de France kørte gennem Roskilde, Lejre og Holbæk, siger Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune.