Spring til indhold
Møntstakke
Nyheder

Roskilde Kommune: Fors A/S ændrer priserne i 2021

Nye priser for 2021.

Det bliver dyrere at åbne vandhanen og skylle ud i toilettet til næste år. Til gengæld bliver det billigere at holde varmen. For en husstand med et standardforbrug i Roskilde Kommune betyder det samlet en lidt lavere regning i 2021.

Tallene på regningen til Fors A/S ændrer sig i 2021, men slutfacit bliver nogenlunde det samme som i år. For mens prisen på både vand og spildevand bliver højere, falder den på fjernvarmen. Når der er lagt til og trukket fra, vil det for en husstand med et standardforbrug i Roskilde Kommune medføre en regning fra selskabet, som er 752 kr. lavere i 2021 i forhold til i år.

”Lovgivningen er skruet sådan sammen, at man som kunde i Fors A/S 1:1 skal betale det, som de forskellige ydelser koster at levere. Derfor står vi i den lidt paradoksale situation, at vi med den ene hånd kræver mere, mens vi med den anden hånd kræver mindre,” forklarer kundedirektør i Fors A/S Thomas Hopp.

Mindre spildevand og bedre grundvandsbeskyttelse
Priserne for at få afledt spildevand stiger med seks procent i 2021 svarende til 208 kr. for en husstand med et standardforbrug. Det skyldes, at der er blevet afledt mindre spildevand til kloakkerne i Roskilde end Fors A/S havde ventet, mens de faste omkostninger til at drive anlæggene ikke falder. Priserne for at få leveret vand stiger ligeledes med seks procent svarende til 61 kr. Blandt andet som følge af, at der er kommet nye regler for grundvandsbeskyttelse.

Prisen på fjernvarme falder med fire procent i 2021 svarende til 1021 kr. for en husstand med et standardforbrug. Det sker som følge af, at det er blevet billigere for Fors A/S at købe fjernvarmen af det fælles, storkøbenhavnske fjernvarmenet.

De nye priser blev godkendt af bestyrelsen for Fors A/S den 15. november. De skal formelt godkendes af Byrådet i Roskilde Kommune til december, inden de træder i kraft den 1. januar 2021.

En husstand i Roskilde Kommune med et standardforbrug vil med de nye priser i 2021 betale 4.458 kr. for at få afledt spildevand, 2.506 kr. for at få leveret vand og 13.051 kr. for at få leveret varme.

Fakta: Hvad er en standardhusstand og et standardforbrug? En standardhusstand er et parcelhus på 130 m2 som bruger 18,1 MWh fjernvarme og 100 m3 vand på et år.