Regnvand på egen grund

Del via:

Fors A/S skal mange steder skille regnvand fra spildevand. Det er dyrt at transportere vand, og det er dumt at transportere og rense rent regnvand. Desuden er det langt bedre for miljøet at lade regnvandet sive ned til grundvandet eller ud i naturen

Du kan nogle steder får en del af tilslutningsbidraget tilbage ved selv at håndtere dit regnvand selv.

I nogle områder kan du få 40% af tilslutningsbidraget tilbagebetalt, hvilket er mere end de fleste regnvandsløsninger koster at etablere. Du kan med andre ord tjene penge på at aflede dit regnvand på din egen grund.Vi har projekter, hvor vi ikke kan tilbyde valgmuligheden. Det kan både skyldes hensyn til miljøet, særlige klimaforhold med risiko for oversvømmelse, eller at grundvandet simpelthen står for højt i området. Men, hvis det kan lade sig gøre at give kunderne valget, så gør vi det. 

Roskilde-området
Muligheden for at få tilbagebetalt tilslutningsbidraget bliver vurderet fra projekt til projekt, og du får selvfølgelig besked, hvis din ejendom er omfattet af muligheden.

Lejre-området
Muligheden for at få tilbagebetalt tilslutningsbidraget bliver vurderet fra projekt til projekt, og du får selvfølgelig besked, hvis din ejendom er omfattet af muligheden. På dette kort kan du se, om du bor i et område (markeret med lyseblå), hvor det allerede er vedtaget, at tilslutningsbidraget for regnvand kan tilbagebetales.

Holbæk-området
Vi har lavet et kort over alle de steder, hvor det kan være muligt at få penge tilbage. Du kan få 40% af tilslutningsbidraget tilbage, hvilket svarer til ca. 24.000 kr. Find din adresse på kortet her og se om du ligger i et blåt, skraveret område. Hvis dit hus ligger i et skraveret område, så kan du gå videre med et projekt (dækker pt. kun holbækområdet).

Ansøg om tilbagebetaling

Når du har undersøgt, om din ejendom ligger i et område, hvor du kan få tilbagebetalt tilslutningsbidraget for regn, skal du ansøge din kommune om tilladelse til nedsivning på egen grund.

 1. Det er en god ide at checke om Fors A/S har adgang til at udbetale på din Nemkonto. Det checker du ved at logge ind med NemID på fors.dk/selvbetjening og se om cpr-nummer er udfyldt under ”mine oplysninger”. Hvis det mangler, kan du skrive det ind.
 2. Kontakt en autoriseret kloakmester, som kan hjælpe dig med at vælge den bedste løsning til din ejendom og ansøge kommunen om nedsivningstilladelse. Ansøgningen finder du her
 3. Hvis du får tilladelse til det projekt, du har valgt, så kan du trygt gå i gang med at lade den autoriserede kloakmester udføre arbejdet.
 4. Når arbejdet er færdigt, skal kloakmesteren indsende en færdigmelding til myndigheden. Indsend færdigmelding via virk.dk.
 5. Når myndigheden modtager færdigmeldingen, bliver din ejendom omregistreret i BBR og der bliver sendt en meddelelse til Fors A/S om at omregistreringen er sket.
 6. Når Fors A/S kan se at din ejendomsregistrering er ændret, så bliver 40% af dit tilslutningsbidrag udbetalt til din NemKonto. Ønsker du ikke at afgive dit cpr-nummer til os, må du kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at få din tilbagebetaling.

Hvilken løsning passer bedst til min grund?

Der er en række faktorer, som har betydning for, hvilken løsning, som vil passe til din grund. Jordbunden og den højde grunden befinder sig i har fx indflydelse på, hvor godt de forskellige løsninger vil fungere. Og så skal det æstetiske udtryk naturligvis også harmonere med haven. Forskellige typer af regnvandsløsninger er listet herunder:

 • Nedsivning på græsarealer
 • Regnvandsbed
 • Gennemtrængelig belægning
 • Grøfter
 • Grønne tage
 • Fordampning
 • Faskine

En autoriseret kloakmester eller en anlægsgartner kan hjælpe med at vurdere, hvilken løsning, som er den mest optimale til netop din grund.

Det med småt

Vær opmærksom på, at din ret til at bortlede regnvand til det offentlige regnvandssystem bortfalder, hvis du får tilbagebetalt tilslutningsbidraget for regnvand. Hvis din nye regnvandsløsning ikke fungerer, skal du derfor ansøge kommunen om ny tilladelse til at indtræde i den offentlige ordning, hvilket kræver en revision af plangrundlaget og politisk behandling. Derudover skal du på ny betale tilslutningsbidrag for regnvand for få lov at tilslutte ejendommen igen.