Om fjernvarme

Del via:

Fjernvarme er godt for miljøet. Det er det fordi næsten al fjernvarme (75 %) er overskudsvarme fra el-produktion, og resten kommer fra affaldsforbrænding. Næsten halvdelen varmen kommer desuden fra vedvarende energikilder, som biomasse og det tal er stigende. Fjernvarmen er også fremtidssikret, fordi et fjernvarmenet også kan være transportsystem for energi fra forskellige nye og grønnere energikilder. Derfor er det godt for miljøet at ca. 60 af de danske hjem har fjernvarme.

Princippet i fjernvarmen er enkelt: Varmt vand pumpes i isolerede rør fra et varmeværk til kundernes huse, som det varmer op. Derefter pumpes vandet – der selvfølgelig nu er noget koldere - tilbage til varmeværket for at blive varmet op igen. Når først rørene er lagt er der ikke så meget, der kan gå galt med fjernvarmen. Derfor er det også en af de mest driftsikre varmeformer.

I Roskildeområdet får kunderne fjernvarmen fra store værker som Avedøreværket og Energitårnet, i St. Merløse har vi vores eget, halmfyrede varmeværk og i Jyderup får vores kunder varmen fra vores naturgasfyrede varmeværk.

Serviceordning

Er du kunde i Roskilde kan du betale for at være med i vores serviceordning. Så får du et varmetjek hvert andet år og første gang vi kommer, får du nogle råd til, hvordan du bedst og billigst kan spare på varmen. Det koster 35 kr. om måneden at være med i serviceordningen. Læs mere om serviceordningen her.