Spring til indhold

OBS: Jernløse Selvbetjeningsplads er midlertidigt lukket i ugerne 37-39. Læs mere.

vand
Nyheder

Nyt UV-anlæg til beredskabssituationer

Vi har monteret UV-anlæg til beredskabssituationer i Roskilde og Lejre.

Som yderligere sikring af leverancen af rent drikkevand har vi monteret UV-anlæg i Roskilde og Lejre. UV-anlæg desinficerer drikkevandet, hvis der opstår forurening med bakterier. Det sker yderst sjældent, men hvis det sker, har vi nu muligheden for at desinficere vandet, så det kan anvendes uden problemer.

Ved at belyse vandet med UV-lys (ultraviolet lys) sikres det, at vi kan levere rent drikkevand, hvis der opstår en forurening med bakterier. UV-anlæggene er godkendt til anvendelse i drikkevandssystemer. Det er en metode, vi udelukkende anvender, hvis der opstår en forurening med bakterier mm. eller hvis vi skal foretage en planlagt renovering med risiko for en forurening.

I den kommende tid skal vi renovere vandværket Hornsherredværket, som leverer vand til både Roskilde og en del af Lejre. Mens vandværket renoveres, bruger vi UV-lys som en ekstra sikkerhed for vandkvaliteten, og dermed øges forsyningssikkerheden. Arbejdet kommer til at foregå i perioden juli til oktober 2021.

Nedenfor kan du se, hvor vi leverer vand fra Hornsherredværket. Det gælder Roskilde by samt en del af Lejre i Bramsnæs-området.

I efteråret 2021 vil vi undersøge, om vi også skal montere UV-anlæg i Holbæk.