Nyt pesticid ikke i lokalt drikkevand

Del via:

Nye prøver viser, at der ikke er rester af pesticidet Dimethylsulfamid (DMS) fra vores vandværker i Roskilde og Holbæk. I Lejre har man på vores vandværk fundet spor af DMS, men dog under grænseværdien.

I foråret blev der igen slået pesticidalarm rundt om i landet, da man i hovedstadsområdet fandt mængder over grænseværdien af pesticidet Dimethylsulfamid (DMS) på to vandværker. Vi tog straks prøver efter DMS på vores vandværker i Roskilde, Holbæk og et enkelt sted i Lejre Kommune, og nu er resultaterne kommet retur.

Prøverne viser, at der ikke kan spores DMS fra vandværkerne i Holbæk og fra Hornsherredværket, der forsyner store dele af Roskilde by. Til gengæld blev der fundet spor af DMS i vandet fra Kirke Saaby Vandværk, som forsyner et mindre område i Lejre Kommune. Prøven i Kirke Saaby var dog væsentligt under grænseværdien på 0,1 mikrogram pr. liter.

"Vi er glade for, at der ikke er fundet DMS i vandet fra vores vandværker i Holbæk by og i Roskilde. Og fundet i Kirke Saaby ligger under grænseværdien, så der er ingen grund til at være bekymrede for sundheden, da Miljøstyrelsens grænseværdier i forvejen er meget restriktive," siger vores produktionsdirektør Henrik Correll.

DMS er fra 1. juli kommet på Miljøstyrelsen liste over de mange stoffer, som kommunalt ejede vandværker skal prøvetage for løbende, og vi kommer derfor til at følge udviklingen nøje.

Dimethylsulfamid er ind til 2007 blevet brugt som sprøjtemiddel i landbrug, frugtavl og i trævareindustrien.