Nyt pesticid er ikke fundet i Fors A/S' drikkevand

Del via:

Vi har fået svar på de prøver, vi har udtaget på vores aktive drikkevandsboringer – og der er godt nyt til alle Fors A/S' vandkunder.

Vi har udtaget prøver på drikkevandet på alle vores aktive drikkevandsboringer i kommunerne Holbæk, Roskilde og Lejre. Resultatet af analyserne viser, at der ikke er det nye pesticid CTA (pesticidnedbrydningsproduktet chlorothalonil-amidsulfonsyre) i nogle af Fors A/S' boringer.

”Vi er glade for at kunne give vores kunder vished om, at det drikkevand, vi leverer, ikke indeholder det potentielt kræftfremkaldende stof CTA”, udtaler vores vandspecialist Henriette Jacobsen.

Miljøstyrelsen informerede den 23. april alle landets kommuner om, at drikkevand fremover og hurtigst muligt skulle testes for det potentielt kræftfremkaldende stof CTA. Vi valgte selv at udtage prøverne af drikkevandet på alle vandværker i forsyningsområdet fremfor at vente på at et laboratorium havde tid til at gøre det. Prøverne er herefter sendt til laboratoriet, som har analyseret dem, og resultaterne er kvalitetssikrede.

”Vi fortsætter med at overvåge det grundvand, vi indvinder og sender videre, så vi altid har styr på vores drikkevandskvalitet i Fors A/S”, fortsætter Henriette Jacobsen.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 70 20 20 66 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.