Så har vi overtaget alle grundene i Tølløse til vores nye genbrugsplads

Del via:

Nu skal vi i gang med at etablere den nye genbrugsplads i Tølløse. Torsdag den 4. april vil projektleder Birgit Poulsen fra Fors A/S derfor præsentere de ideer, som lokale beboere har bidraget med til pladsens indretning. Ideerne er opstået på workshop afholdt den 7. januar, hvor Lokalforum Tølløse og Lokalforum Kirke Eskilstrup deltog og bød ind.

”Der kom mange ideer på banen, som vi er i gang med at indarbejde i ’projekt ny genbrugsplads’ i Tølløse, og nu vil vi gerne vise jer, hvordan vi tænker det kan udfolde sig med fokus på indretningen”, udtaler Birgit Poulsen.

Smugbesøg den nye plads

Som en del af arrangementet vil det også være muligt at gå en tur på den kommende genbrugsplads. Fors A/S har nemlig produceret en virtual reality film, som giver et realistisk indtryk af, hvordan den nye genbrugsplads vil være indrettet.

”Videoen er produceret med to formål. For det første kan vi helt konkret se, om pladsen kan det, den skal kunne – og så er det samtidig sjovt for os allerede nu at kunne vise den til de kommende brugere af pladsen. Det giver en helt anden fornemmelse, når man fysisk kan bevæge sig rundt blandt containerne”, siger Birgit Poulsen.

Hvad kan brugerne selv drive?

Den nye genbrugsplads åbner også op for nye aktiviteter, som kan drives af lokale kræfter. Det kan være et såkaldt ”maker space”, hvor man eksempelvis kan indlevere defekte ting til reparation eller mødes med andre, der deler samme interesse for upcycling. Det kan også være en uddannelse i genanvendelse i form af små events, der sætter fokus på forskellige typer af affald.

”Der er masser af muligheder. Det vigtigste er blot, at vi får forankret aktiviteterne i de mennesker, der bagefter skal bruge pladsen”, fortæller samskaber og projektudvikler Marie Brammer Nejrup fra Fors A/S.

Marie Brammer Nejrup vil derfor på mødet sætte fokus på, hvordan lokale kræfter sammen kan løfte udvalgte ideer.

Hvor og hvornår?

Det er Fællesskab Tølløse, der afholder arrangementet i Kulturhuset No1 efter fællesspisning torsdag den 4. april.

Det er både muligt at tilmelde sig hele arrangementet, som starter kl. 17.30 eller komme direkte til arrangementet med fokus på genbrugspladsen, som starter kl. 19.30.

Adressen er: Kulturhuset No1, Tølløsevej 1, 4340 Tølløse.

Læs mere på faellesskabtollose.dk