Spring til indhold
Skraldemand
Nyheder

Nye affaldspriser matcher nu omkostning

Markedet har ændret sig, siden Fors A/S indgik den nuværende kontrakt i 2015. Det er baggrunden for de kommende prisstigninger.

Tidligere var konkurrencen blandt renovatører hårdere, og samtidig var affaldssortering relativt nyt. I dag har renovatørerne mere erfaring og ved, hvad det koster at drive en god og driftssikker affaldsordning. Som konsekvens af det stiger prisen derfor efter det gennemførte udbud.

”Grunden til, at det bliver dyrere for vores kunder, er, at prisen i højere grad afspejler det, det faktisk koster at afhente affaldet. De priser, vi har kørt med indtil nu, har faktisk resulteret i, at renovatøren har kørt med et underskud. Det kan selvfølgelig ikke blive ved, og derfor har de nu justeret priserne”, udtaler kundedirektør Thomas Hopp i Fors A/S.

I forbindelse med den nye affaldskontrakt har kommunalbestyrelsen på anbefaling af Fors A/S besluttet at fjerne vægtafregningen. Årsagen er, at den er med til at gøre ordningen dyrere. Skraldebiler med vægt er dyre at anskaffe, og de er også dyrere at vedligeholde. Samtidig bliver der ikke længere udviklet på teknologien, fordi der i dag er meget få kommuner, hvor affaldet bliver vejet. Fors A/S skal hertil bruge mere tid på administrationen af vægtafregningen ligesom skraldemændene skal bruge tid på at veje.

Kunderne i Holbæk Kommune har siden 2010 fået vejet deres affald. I starten var det en god måde at motivere en ny vane, men i dag er det blevet almindelig praksis, som de fleste gør både hjemme og på genbrugspladsen. Det betyder, at ulemperne ved vægtafregningen er større end fordelene. Det gør faktisk vores fælles affaldsordning både mere besværlig, ufleksibel og dyrere for alle”, fortsætter Thomas Hopp.

I stedet for vægtafregning fokuserer Fors A/S nu på en individuel løsning, hvor kunderne i højere grad kan skræddersy efter deres behov, fx frekvensen af afhentning eller en større beholder til sin bio- og restbeholder.

Det er vigtigt, at borgerne i Holbæk Kommune fortsætter med at sortere af hensyn til miljøet. Vi skal sammen passe på vores ressourcer, og vi skal sammen fortsætte med at genanvende så meget af affaldet, vi overhovedet kan. Og det kræver, at alle sorterer og udnytter de muligheder, der er både hjemme og på genbrugspladsen.