Spring til indhold
Biler på genbrugsplads
Nyheder

Ny genbrugsplads og ændrede åbningstider

Kunderne skal vænne sig til nye åbningstider på genbrugspladserne i Holbæk Kommune.

I midten af juni slår forsyningsselskabet Fors A/S portene op til den nye, moderne genbrugsplads i Tølløse på Digemosevej. Og ikke nok med at der kommer en spritny genbrugsplads, så får den også to yderligere åbningsdage og vil i fremtiden blive selvbetjent i ydertiderne på åbningsdagene.

“Vi har lyttet til vores kunder, der ønsker flere åbningsdage og mere fleksibilitet i forhold til åbningstiderne. Derfor udvider vi med fredag og søndag som nye åbningsdage, så den nye plads er åben fem dage om ugen. Derudover vil genbrugspladsen senere blive selvbetjent på åbningsdagene uden for den bemandede åbningstid,” fortæller affaldschef Annette Vangslev fra Fors A/S.

Alle genbrugspladserne i Holbæk Kommune får fra den 12. juni nye åbningstider undtaget Holbæk Genbrugsplads, der som den eneste genbrugsplads bevarer sine nuværende åbningstider.

Én af genbrugspladserne, der udvider sine åbningstider, er Tornved Genbrugsplads. Pladsen har åbent en time mere på hver af de to hverdage, der er åbent. Fra den 12. juni er der åbent tirsdag og torsdag kl. 9-17, og i weekenden er der åbent kl. 9-16.

Jernløse Selvbetjeningsplads vender fra den 12. juni igen tilbage til at være selvbetjent efter, at den i tre måneder har været både lukket og bemandet som konsekvens af coronakrisen. Dog skal kunderne vænne sig til nye åbningstider på den populære selvbetjeningsplads. Fremover er pladsen nemlig lukket mandag og fredag, og åbningstiden på de øvrige dage er kl. 7-21.

”Vi holder Jernløse Selvbetjeningsplads lukket hver mandag og fredag fremover. Det gør vi af den årsag, at der er for meget affald i forhold til, hvad pladsen er gearet til. Genbrugspladsen i Jernløse var oprindeligt tænkt som et supplement til de andre pladser. Det er selvfølgelig positivt, at selvbetjeningspladsen er populær, men desværre er der også en bagside af medaljen. Sorteringen er dårligere, fordi der ikke er vejledning. Vi oplever, at genanvendelsen er op til fem procent lavere end på vores andre genbrugspladser. Det er ikke godt nok, når det netop er at højne genanvendelsen, der er i fokus – ikke kun lokalt hos os, men også på nationalt og globalt plan,” siger Annette Vangslev.

 

Nye åbningstider fra den 12. juni:

 

Holbæk Genbrugsplads

(Opretholder nuværende åbningstider)

Mandag-fredag kl. 7-17

Lørdag-søndag kl. 9-16

 

Tornved Genbrugsplads

Tirsdag og torsdag kl. 9-17

Lørdag-søndag kl. 9-16

 

Tølløse Genbrugsplads

Mandag, onsdag og fredag kl. 9-17

Lørdag-søndag kl. 9-16

 

Jernløse Selvbetjeningsplads

Tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag kl. 7-21