Spring til indhold
Nyheder

Ny bestyrelsesformand for Fors A/S

Den 1. november 2021 får Fors A/S ny bestyrelsesformand. Det har selskabets ejere – kommunerne Holbæk, Lejre og Roskilde besluttet. Den nye formand bliver 56-årige Claus Juhl, der er tidligere adm. direktør i Københavns Kommune.

Den 16. november er der kommunalvalg, og det har haft betydning for timingen.

Ejerne har nemlig ønsket at have formanden på plads, så der er klare rammer for Fors A/S’ bestyrelse, når kommunalbestyrelserne skal konstituere sig efter valget. På den måde kan den nye bestyrelse komme i gang med sit vigtige arbejde allerede i begyndelsen af 2022.

Siden Fors A/S blev dannet, har der været et stort fokus på at skabe et stærkt og fælles grundlag samt en effektiv organisation. Det er lykkedes. De kommende år kommer til at handle om udvikling særligt i forhold til klimaet.

Den nye bestyrelsesformand ser frem til arbejdet.

”Fors A/S forbereder fremtidens klimaløsninger samtidig med, at selskabet hver dag sikrer fundamentet for en nem hverdag for vores mere end 200.000 kunder. Klimaet forandrer sig og giver mere ekstremt vejr, byerne vokser, og klimabelastningen skal minimeres. Her bidrager Fors A/S med løsninger til de store klimaudfordringer: Det er spændende opgaver, og jeg ser meget frem til at komme i gang,” siger Claus Juhl.

Tak til afgående bestyrelsesformand

Samtidig med at Claus Juhl tiltræder som bestyrelsesformand, fratræder nuværende bestyrelsesformand Asger Kej. Asger Kej har været bestyrelsesformand for Fors A/S, siden selskabet blev etableret i 2016.

Siden dannelsen af Fors A/S er der blevet arbejdet målrettet på at skabe en fælles organisation og realisere de overordnede formål med selskabets dannelse. Disse formål omhandler bl.a. effektiviseringer, understøttelse af regionalt erhvervsliv, bidrag til byudviklingen samt realiseringen af en ambitiøs klima- og miljøprofil. Her har Asger Kej sikret, at Fors A/S kom godt igennem konsolideringsfasen, og han har etableret et stærkt, struktureret fundament for bestyrelsens fremadrettede arbejde og for selskabets strategiske retning, som den nye formand kan bygge videre på.

 

Om Claus Juhl
Claus Juhl er 56 år, og er i dag direktør for konsulentvirksomheden Forskel, der bl.a. beskæftiger sig med organisation- og strategiudvikling, samtidigt beklæder han forskellige bestyrelsesposter i bl.a. Copenhagen Malmø Port (CMP), Nordea Invest, GreenMobility A/S (delebilsfirma) og Datafair (sundhedsdata). Claus Juhl er tidligere adm. direktør i Københavns Kommune og direktør i Finansministeriet.