Spring til indhold
genbrugsplads-kunde
Nyheder

Nu åbner den nye genbrugsplads i Tølløse snart

Om et par uger slår forsyningsselskabet Fors A/S portene op til en spritny og moderne genbrugsplads i Tølløse.

Fra den 12. juni kl. 9 kan du se frem til at aflevere dit affald på en topmoderne genbrugsbrugsplads. Tølløses nye genbrugsplads på Digemosevej 3 har med sine 12.000 kvadratmeter plads til masser af sorteret affald. Pladsen erstatter den gamle og noget mindre genbrugsplads på Industrivej.

”Den nye genbrugsplads har masser af plads og en indretning, der gør det endnu mere sikkert at færdes på pladsen. Derudover er der nedsænkede containere, der gør det lettere at komme af med affaldet,” fortæller affaldschef Annette Vangslev fra Fors A/S.

Men det er ikke kun selve genbrugspladsen, der er ny. Fors A/S har også lavet nye skilte, der skal gøre det endnu nemmere at sortere og navigere på pladsen.

”Det er vigtigt for os at gøre det nemt for vores kunder at komme af med affaldet hurtigt, fordi vi ved, at det er dét, mange ønsker. Det er en af grundene til, at vi har lavet nye skilte. De har en tydelig tekst og en genkendelig tegning, der skal vejlede kunderne i korrekt sortering, så vi sammen kan genanvende mest muligt. Nu starter vi med de nye skilte på Tølløse, og så vil de senere blive udbredt til de andre genbrugspladser,” siger Annette Vangslev.

Tegningerne på skiltene, som i fagsprog kaldes piktogrammer, er en del af Dansk Affaldsforenings nationale piktogramsystem. Formålet er at have ét fælles, landsdækkende system, så vi alle møder de samme piktogrammer, uanset om vi er hjemme, i sommerhuset, på arbejdet eller på besøg hos familien i en anden kommune.

”Vi støtter selvfølgelig op om tiltag, der gør det lettere at sortere affald. Vores fokus er på at øge genanvendelsesprocenten endnu mere. I Holbæk Kommune er vi i top tre, når det gælder affaldssortering. Og den placering vil vi meget gerne beholde, men det kræver, at vi alle står sammen om at få mere ud af affaldet,” fortæller Annette Vangslev.

 

Flere åbningsdage og mere fleksibilitet

Den gamle genbrugsplads på Industrivej lukker den 3. juni kl. 17. Herefter skal Fors A/S flytte containerne og gøre den nye plads klar til den 12. juni kl. 9.

Kunderne kan glæde sig til, at genbrugspladsens åbningstid bliver udvidet med to dage mere, så pladsen fremover har åbent mandag, onsdag, fredag kl. 9-17 og lørdag og søndag kl. 9-16.

“Vi har lyttet til vores kunder, der ønsker flere åbningsdage og mere fleksibilitet i forhold til åbningstiderne. Derfor udvider vi med fredag og søndag som nye åbningsdage, så den nye plads er åben fem dage om ugen. Derudover vil genbrugspladsen senere blive selvbetjent på åbningsdagene uden for den bemandede åbningstid,” siger Annette Vangslev.

 

Slut med brændbart

Som noget nyt kan kunderne på Tølløse Genbrugsplads ikke længere aflevere affald i containeren ’Brændbart’. Fremover vil der stå ’Rest efter sortering’ på den blå container. Årsagen er, at alt for meget affald, der kan genanvendes, går op i røg. Så det nye navn gør kunderne opmærksomme på, at affaldet skal sorteres, inden det ryger i containeren.

”Cirka en tredjedel af det, der ryger i containeren, kan genanvendes til nyt plast, tekstil eller noget helt tredje. Det er så ærgerligt, at de gode ressourcer går op i røg. Både fordi det skader miljøet, men det koster også os alle sammen penge,” afslutter Annette Vangslev.

Meget affald kan sorteres, og det er få ting, der skal i ’Rest efter sortering’. Det gælder eksempelvis ringbind, gulvtæpper, tapet og videobånd, cd’er og invasive plantearter som bjørneklo.

 

Åbningsfest efter corona

Normalt bliver åbningen af en ny genbrugsplads fejret med manér, men på grund af coronasituationen har Fors A/S valgt at udskyde en større festivitas til efter sommerferien, hvor der forhåbentligt er lempet endnu mere på restriktionerne. I stedet byder Fors A/S på et rundstykke eller en kage to-go til gæsterne, der kigger forbi på åbningsdagen. Det er også muligt at kigge forbi genbrugsmarkedet, hvor Find & Forny sælger ud af genbrugsguldet i Tølløse i dagens anledning.