Spring til indhold
Affaldssortering

Nye medlemmer i affaldsfamilien

Regeringen har vedtaget, at vi skal sortere 10 forskellige typer af affald hjemme ved husstanden.

I 2022 skal du, hvis du bor i Holbæk Kommune, sortere følgende affald hjemme ved dig selv:

  • Mad- og drikkekartoner
  • Pap
  • Farligt affald

Godt at vide

Hvorfor skal mad- og drikkekartoner i beholderen til plast?

Mad- og drikkekartoner består mest af pap, så hvorfor skal det afleveres sammen med plast? Det skal det, fordi plastaffaldet, modsat pap, allerede bliver eftersorteret. Derfor giver det god mening af aflevere mad- og drikkekartoner sammen med plasten, så det kan blive sorteret fra og genanvendt.  Se hvordan du skal sortere mad- og drikkekartoner her.

Ny beholder til pap

I starten af 2022 får du en ny beholder (240 l.) til pap. Hvis du bor et sted, hvor der er fælles affaldsbeholdere, kan det være en anden løsning til sortering af pap.

Pap fylder meget, og vi får mere og mere pap ind i vores hjem. Derfor giver det god mening at sortere det ved husstanden.

Større papkasser, fra eksempelvis et tv, er bedst at dele i mindre stykker, før du lægger det i beholderen. Så er der mere plads til det øvrige pap og beholderen er nemmere at tømme.

Se hvordan du skal sortere pap her.

Miljøkasse til farligt affald

Når du modtager din affaldsbeholder til, får du også en rød miljøkasse, hvor du kan sortere alt det farlige affald.

Grunden til, at vi skal have det farlige affald sorteret fra, er, at det kan indeholde kemikalier, som udleder meget CO2, hvis det bliver brændt.

Miljøkassen kan du få ombyttet ved storskrald eller tømt på genbrugspladsen.

Farligt affald er f.eks. neglelak, spraydåser – også fra flødeskum – og artikler med faremærker. I sorteringsguiden kan du finde frem til, hvad der skal sorteres som farligt affald. Læs mere her.

Hvad gør jeg, når jeg har fælles affaldsbeholder?

Du skal også sortere pap, mad- og drikkekartoner og farligt affald, selvom du har fællesbeholdere til affald. Mad- og drikkekartoner skal afleveres sammen med plasten. Til indsamling af pap kommer der ny beholder. Det farlige affald skal der findes individuelle løsninger for, da det nogle steder kan fungere med miljøkasser, mens det andre steder vil fungere bedst med miljøskabe.

Vi hjælper dig videre

Smilende Fors medarbejder

Har du brug for hjælp?

Kontakt os