Spring til indhold
Nyfjernvarmekunde
Nyheder

Mere miljøvenlig fjernvarme til Himmelev

Snart er der mulighed for at lukke det sidste gas ud af Himmelev, når forsyningsselskabet Fors A/S tilbyder grøn fjernvarme til de knap 900 boliger, der endnu ikke har fået fjernvarme.

Det er nu blevet vedtaget, at det sidste, store område i Himmelev med gas som varmekilde skal forsynes med nem og klimavenlig fjernvarme. På Fors A/S’ bestyrelsesmøde blev det besluttet, at resten af Himmelev skal have muligheden for at blive tilsluttet byens store fjernvarmenet.

Dermed bliver områdets sidste gaslomme lukket med udbygningen af Himmelev, hvis kunderne vælger den grønne løsning og skifter til fjernvarme.
Regeringen har med massiv opbakning fra stort set alle partier i Folketinget netop vedtaget en klimaaftale, hvor de er enige om, at olie og naturgas skal udfases, og at der i stedet sættes skub i konverteringen til blandt andet grøn fjernvarme.

”Vi er meget tilfredse med, at vi nu kan tilbyde den resterende del af Himmelev muligheden for at få fjernvarme. Det er positivt for vores kunder, der kan se frem til at få en nem, billig og klimavenlig opvarmning af deres hjem. Derudover er det særdeles positivt i forhold til den ambitiøse klimaplan, som både regeringen og Roskilde Kommune har lagt,” fortæller administrerende direktør Michael Brandt fra Fors A/S.

Store dele af Himmelev har allerede skiftet til fjernvarme. Det gælder blandt andre den østlige del af Himmelev samt Himmelev Sognevej og senest Klostervej, Strandparken og Strandhøjen. Nu skal ejerne af de sidste 900 boliger også have tilbuddet.

”Der er mange fordele ved, at så mange som muligt tilslutter sig fjernvarme. Fjernvarme er nemlig varme med omtanke for mennesker, miljø og økonomi. Eksempelvis er det som kunde nemmere at have fjernvarme, fordi det hverken støjer, lugter eller fylder, og så kører det uden problemer. Når vi kigger på økonomien, er der også fordele. Vi er nemlig flere om at dele udgifterne, og alle får glæde af stordriftsfordelene. Derudover viser også miljøregnskabet grønt, når du vælger fjernvarme,” siger Michael Brandt.

Hjørnestenene i regeringens nye klimaplan er netop sat, og nu venter Fors A/S og andre varmeselskaber på, hvad det konkrete resultat af aftalen bliver.

”Vi ved, at regeringens udspil er, at der skal være en økonomisk gulerod for kunderne ved at skifte til grønne alternativer. Når vi kender omfanget af det økonomiske tilskud, står vi klar til at rykke ud med grøn fjernvarme til kunderne i Himmelev,” slutter Michael Brandt.

Regeringen vil give tilskud til ejendomme, der skifter til fjernvarme. Tilskudspuljerne vil være på årsbasis. Det betyder, at der hvert år er en sum penge til tilskud. Forventningen i
fjernvarmebranchen er, at tilskuddene bliver givet efter først-til-mølle-princippet. Derfor anbefaler Fors A/S, at alle interesserede i området allerede nu overvejer muligheden for grøn varme.

Fors A/S har netop sendt breve af sted til boligejerne, der med fordel kan holde øje med postkassen. Derudover er planlægningsarbejdet i gang, og Fors A/S kontakter igen alle, der kan få
fjernvarme, når priserne og den konkrete plan for udbygningen er på plads, og når det er muligt at tilmelde sig som ny fjernvarmekunde. Læs mere her.

Fjernvarmen vil efter planen være i hele området i Himmelev inden for fem år. Se udbygningskortet.