Spring til indhold
Nyheder

Kommende varmepumpe i Jyderup reducerer gasforbruget i fjernvarmen med over 90 procent

Fors A/S opfører en eldrevet varmepumpe på fjernvarmeanlægget i Jyderup. Det betyder mere klimavenlig varme, da varmepumpen kommer til at reducere gasforbruget med 94 procent.

På fjernvarmeanlægget i Jyderup kan vi snart se frem til at skrue gevaldigt ned for gassen. I foråret begynder opførelsen af en ny eldrevet varmepumpe på anlægget, som forventes færdigbygget inden udgangen af 2024 og fuldt idriftsat i begyndelsen af 2025. Den 20. december 2023 er der underskrevet kontrakt med Krebs A/S, som Fors A/S har valgt som totalentreprenør.

”Varmepumpen betyder mere klimavenlig varme for kunderne i Jyderup – en klar prioritet for os. Derudover er den et vigtigt skridt i omlægningen af varmeforsyningen,” siger produktionsdirektør i Fors A/S Henrik Correll.

Varmepumpen kommer til at kunne dække ca. 78 procent af det samlede varmebehov på anlægget, mens solvarmen dækker ca. 16 procent. Fors A/S kommer forventeligt fortsat til at anvende gas som supplement på anlægget ved meget koldt vejr, da varmeforbruget her kan stige til et niveau, hvor varmepumpen kan få svært ved at dække forbruget.

Pressekontakt for medier og journalister

Få nyheder på mail Kontakt kundeservice