Spring til indhold
Fors medarbejdere på byggeplads

Fra gravearbejde til vejforskønnelse på Københavnsvej

Her får du svar på de mest stillede spørgsmål om det kommende gravearbejde på Københavnsvej, mellem Præstemarksvænge og Østre Ringvej, i Roskilde.

Fra gravearbejde til vejforskønnelse

Roskilde Kommune har besluttet at Københavnsvej skal forskønnes over de næste år. I forbindelse med vejforskønnelsen for Københavnsvej, på strækningen mellem Røde port og Østre Ringvej, har vi fået koordineret med kommunen og fremskyndet vores planer om at renovere og omlægge ledninger for fjernvarme, vand og spildevand. Det betyder, at vi ikke efterfølgende skal ud og grave Københavnsvej op igen om nogle år. Vi renoverer ledningerne så vores kunder i Roskilde får et nyere forsyningsnet og forbedret forsyningssikkerhed.

Strækningen mellem Røde Port og Østre Ringvej er opdelt i tre etaper, hvor første etape er mellem Præstemarksvænge og op til Østre Ringvej.

Det betyder, at projekterne for hver etape bliver sådan, at vi renoverer og omlægger ledningerne først, hvorefter Roskilde Kommune gennemfører anlægsprojektet på Københavnsvej. Resultatet ender med at der bliver etableret en supercykelsti, forbedret busfremkommelighed og en generel forskønnelse af Københavnsvej.

 

Oftest stillede spørgsmål

Hvornår hører jeg mere?

Der er nu sendt brev ud i E-boks til beboere og erhvervsdrivende på Københavnsvej.

Denne side vil også løbende blive opdateret, når der er nyt at berette.

Hvornår begynder gravearbejdet på Københavnsvej?

Gravearbejdet til 1. etape er gået i gang. Siden her vil blive opdateret løbende, hvis der er behov for yderligere information.

Hvorfor skal vi grave?

Vi skal renovere og omlægge ledninger for fjernvarme, vand og spildevand, så vores kunder i Roskilde får et nyere forsyningsnet- og forbedret forsyningssikkerhed.

Hvor lang tid vil gravearbejdet stå på?

Arbejdet begyndte i slutningen af april 2023.

Vi forventer, at arbejdet vil vare cirka 11 måneder.

Hvilken retning graver vi og i hvilken side af vejen?

Der skal graves i begge sider af vejen, men vi arbejdet bliver udført, så det vil være muligt at passere i begge retninger.

Kommer I til at rode og støje på vejen?

Arbejdet med at renovere vand, varme og spildevandsledninger kræver, at vi skal grave strækningen op (gælder både vejarealer, cykelsti og fortov). Det kan medføre støj og rod. Vi beklager på forhånd og håber, du bærer over med os, mens arbejdet står på.

Jeg bor eller har virksomhed på Københavnsvej - vil jeg stadig kunne komme ind og ud af min matrikel mens gravearbejdet står på?

Ja, vi sørger for, at du og/eller dine kunder kan komme ind og ud af matriklen, mens gravearbejdet står på.

Får jeg besked, hvis der opstår akutte gener undervejs?

Du kan tilmelde dig vores sms-service og få besked, hvis der opstår akutte gener undervejs. Tilmeld dig her.

Hvordan kommer Københavnsvej til at se ud, når vejen er helt færdig?

Du kan læse mere om Roskilde Kommunes vejforskønnelsesprojekt her.

Vi hjælper dig videre

Smilende Fors medarbejder

Har du brug for hjælp?

Kontakt