Kloakering af Roskilde Festival

Del via:

Ny spildevandsledning skudt under højtrafikeret togspor mellem Roskilde og Gadstrup Station.

Dyrskuepladsen i Roskilde ligner i disse dage ét stort muldvarpeskud. Årsagen er, at vi er ved at kloakere og lægge vand ind på pladsen, så gæsterne på årets Roskilde Festival får komfortable, sanitære forhold, mens de lytter til Nick Cave, Eminem og meget andet godt i festivalugen.

Nu er det langt om længe lykkedes os at få tilladelse af Banedanmark til at skyde den store spildevandsledning under jernbanen, der løber mellem Gadstrup og Roskilde, så kloakeringsarbejdet kan blive færdigt, og muldvarpeskuddene kan blive udjævnet.

”Vi åbner de nye sanitære anlæg den 18. juni sammen med Roskilde Kommune og Roskilde Festival. Det glæder vi os meget til. Arbejdet med at modernisere faciliteterne på festivalen er vigtig for både festival og Roskilde Kommune, så projektet har været højt prioriteret i Fors A/S. Gennempresningen af kloakledningen under jernbanen var den sidste større mulige sten i skoen. Så med en succesfuld operation er det nu fuld fart frem mod indvielsen”, siger vores produktionsdirektør Henrik Correll.

Til at forsyne festivalen med træk og slip har vi etableret 28 såkaldte forsyningsøer, der er koblet til kloakken. Øerne kan til- og frakobles afhængigt af, hvor stort et område, der skal i spil. Udover at skabe bedre forhold på pladsen, tager kloakeringen også en del pres fra renseanlægget på Bjergmarken i Roskilde, der hvert år i den første uge i juli sættes under et voldsomt pres, når de 130.000 gæster vælter ind over hegnet. Aflastningen består af en kæmpe spildevandstank på pladsen, der kan indeholde op til 4500 m3 efterladenskaber fra toiletbesøg.