Spring til indhold
vand
Nyheder

Ingen spor af PFOS i drikkevandet fra Fors A/S

Du kan roligt drikke vandet, hvis du får vand fra forsyningsselskabet Fors A/S. En omfattende undersøgelse viser ikke spor af det giftige stof PFOS.

Miljøstyrelsen har for nylig strammet grænseværdierne for indholdet af PFOS i drikkevandet efter fund af stoffet i drikkevandet flere steder i Danmark.

Fors A/S melder klart ud, at stoffet ikke er fundet i drikkevandet i deres distributionsnet. Det gælder i alle tre ejerkommuner Holbæk, Lejre og Roskilde.

”Vi har foretaget en omfattende screening af drikkevandet, og vi kan med sikkerhed sige, at PFOS ikke er i vores drikkevand. Vores kildepladser, hvor vores vand kommer fra, er godt beskyttet, da de ikke er i områder, hvor stoffet PFOS har været anvendt. Men vi holder selvfølgelig løbende øje,” fortæller vand- og varmechef Steffan Alexander Thule Madsen fra Fors A/S.

Miljøstyrelsen har udpeget bestemte områder i hele Danmark, hvor der skal testes for stoffet.

Fors A/S har valgt at screene alle vandværker og distributionsnet, og de bliver ved med at måle for stoffet.

”Vores kunders sikkerhed er vigtig for os. De skal trygt kunne drikke vandet. Netop derfor har vi valgt at udvide screeningsprogrammet. Vi gør altså mere, end vi er forpligtet til. Pesticider og miljøfrem-mede stoffer er en udfordring, som vi tager alvorligt, og som vi følger nøje. Vi vil gerne vide, hvilke udfordringer vi står overfor, så vi kan handle rettidigt, hvis der opstår problemer,” siger Steffan Alexander Thule Madsen.

PFOS er en forkortelsen for perfluorooctansulfonsyre. Det er et menneskeskabt fluoroverfladeaktivt stof, der kan findes i forbindelse med brandskum og imprægnering.

Hvis du er i tvivl om, hvor du får vand fra, kan du få hjælp her.