Spring til indhold
Møntstakke
Nyheder

Holbæk Kommune: Lavere priser for afledning af spildevand i 2021

Nye priser for 2021.

Det bliver billigere at skylle ud i toilettet til næste år. Fors A/S sænker nemlig prisen for at aflede spildevand. Det bliver dog en smule dyrere at åbne for vandhanen – og at skrue op for radiatoren, hvis man bor i St. Merløse.

Ikke mere end højst nødvendigt. Fors A/S er som andre forsyningsselskaber underlagt regler for, hvor mange penge selskabet må kræve ind hos kunderne. Det medfører, at prisen for at få afledt spildevand til næste år bliver sænket med 7,5 % – eller hvad der svarer til 327 kr. om året for en husstand med et standardforbrug.

”Vi opkræver ikke mere end nødvendigt. Og det betyder i al sin enkelthed, at vi sænker prisen til næste år,” siger kundedirektør i Fors A/S Thomas Hopp.

Bedre beskyttelse af grundvandet
Mens prisen for at aflede spildevand bliver lavere i 2021, stiger vandregningen med 3 % svarende til 17 kr. for en husstand med et standardforbrug. Det skyldes blandt andet, at der er kommet nye regler for grundvandsbeskyttelse.

Højere varmepris i St. Merløse
Prisen for at få fjernvarme i Jyderup bliver den samme i 2021 som i år. Derimod stiger den med 1 % i St. Merløse, svarende til 174 kr. for en husstand med et standardforbrug, som følge af, at varmeværket kræver mere vedligehold.
De nye priser blev godkendt af bestyrelsen for Fors A/S den 15. november. Vand- og spildevandspriserne skal formelt godkendes af kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune til december, inden de træder i kraft den 1. januar 2021.

En husstand med et standardforbrug i Holbæk Kommune vil med de nye priser i 2021 betale 4.770 kr. for at få afledt spildevand og 2.025 kr. for at få leveret vand. For varme vil husstanden i Jyderup betale 16.868 og i St. Merløse 18.252 kr.

Fakta: Hvad er en standardhusstand og et standardforbrug? En standardhusstand er et parcelhus på 130 m2 som bruger 18,1 MWh fjernvarme og 100 m3 vand på et år.