Spring til indhold
Nyheder

Genbrugets Dag 2022

Kom til Genbrugets Dag lørdag den 24. september kl. 10-14 på Tølløse Genbrugsplads

Du har sikkert hørt det før – vi skal alle sammen blive bedre til at producere mindre affald, og derfor skal vi alle sammen blive bedre til at genbruge. Det er baggrunden for, at Fors A/S ændrer Affaldets Dag til Genbrugets Dag. Målet med dagen er at sætte fokus på, hvor meget der faktisk kan genbruges af alt det, som normalt ender i genbrugspladsernes blå containere. Derfor vil Fors A/S på Genbrugets Dag have genbrugsspottere til at hjælpe med at spotte kundernes genbrugsguld, før det ender i containerne, så andre i stedet kan få glæde af sagerne til gavn for økonomien, miljøet og klimaet.

En national og kommunal indsats

Indsatsen for at forebygge affald og gøre affaldssektoren grønnere er et led i den nationale handlingsplan for cirkulær økonomi, og Fors A/S er i samarbejde med Holbæk Kommune i fuld gang med at løfte sin del af ansvaret med en affaldsplan for perioden 2021-2032. Affaldsplanens tre temaer er ‘Forebyggelse af affald’, ‘Ressourcer i kredsløb’ og ‘Fra viden til handling’. I forlængelse heraf lancerede Fors A/S i august 2022 et nyt koncept under navnet ‘Forlæng & forær’ på Tornved Genbrugsplads, hvor kunder, frivillige foreninger og private aktører kvit og frit kan aflevere og hente genbrugssager.

Program for Genbrugets Dag 2022

Tølløse Genbrugsplads danner rammen for dagen, hvor du kan nyde tonerne af klassisk livemusik fra fire messingblæsere fra Klassisk Efterår Tølløse. Samtidig kan du blive klogere på affaldsfamiliens nyeste medlem, nemlig miljøkassen til farligt affald, og du kan finde godt genbrug i flere af genbrugspladsens containere, som bliver åbnet på dagen. Og så kan du ellers stille alverdens spørgsmål om affald, genbrug og affaldssortering.

Der er også gratis kaffe/kage, pølsevogn og slush ice-maskine, så alle aldre kan blive tanket op undervejs, og kaffevognen er klar fra 9.30. Programmet i detaljer:

  • Koncert med messingblæsere fra Klassisk Efterår Tølløse kl. 10, kl. 10.50 og kl. 12
  • Genbrugsspottere finder genbrugsguld og stiller sagerne til fri afhentning
  • Du kan få alt at vide om din nye miljøkasse og farligt affald
  • Vi fortæller om affaldssortering og genbrug, og alle spørgsmål er velkomne
  • Vi åbner for bog- og tøjcontaineren og andre overraskende fraktioner…
  • Genbrugspladsens butik Find & Forny holder åbent på dagen
  • Pølsevogn, slush ice og kaffevogn på genbrugspladsen – kvit og frit

Genbrugets Dag 24. september kl. 10-14 på Tølløse Genbrugsplads, Digemosevej 3