Spring til indhold
vand
Nyheder

Undersøgelse af årsag til forureningen af drikkevandet

Årsagen til sidste uges drikkevandsforurening er stadig ukendt, men arbejdet med at finde frem til den fortsætter ufortrødent.

I forrige uge blev der i store dele af Roskilde Kommune og dele af Lejre Kommune udstedt en kogeanbefaling på grund af fund af bakterier i drikkevandet. Og da Fors A/S fredag konstaterede, at der ikke længere var bakterier i drikkevandet, ophævede kommunerne kogeanbefalingen. På det tidspunkt var årsagen til forureningen stadig ikke fundet.

Forsyningsselskabet Fors A/S har en uge efter hændelsen stadig ikke fundet årsagen, men har samlet et hold af eksperter, der er med til at søge efter den mulige årsag og samtidig forebygge, at en lignende hændelse opstår igen.

”Vi har iværksat en undersøgelse af den mulige årsag til forureningen, så vi undgår lignende situationer. Vi ved, at forureningen er sket på Hornsherredværket eller i en af de tilhørende boringer, så det er her, vi sætter alle kræfter ind på at finde årsagen. Vi gør, hvad vi kan for at finde årsagen, men hvis det viser sig at være en forbigående forurening, er det ikke sikkert, vi finder den. Derfor har vi igangsat en række tiltag for at forebygge, at noget lignende sker igen,” fortæller produktionsdirektør Henrik Correll fra Fors A/S.

Erfaringer og viden fra andre forsyningsselskaber, rådgivende ingeniørvirksomheder og DTU er også sat i spil for at finde frem til den mulige årsag.

”En af vores vigtigste opgave er at sikre rent drikkevand til vores kunder. Derfor gør vi alt, hvad vi overhovedet kan for at finde frem til årsagen. Vi har indkaldt eksterne samarbejdspartnere, som bidrager til undersøgelsen med deres erfaringer og viden,” siger Henrik Correll.

Der bliver taget flere prøver af drikkevandet hver dag, så der hele tiden er et overblik over drikkevandskvaliteten.

Fors A/S kan ikke sige noget om tidshorisonten på at finde årsagen.

 

Læs mere om drikkevandssituationen.