Spring til indhold
Nyheder

Fjernvarmeprisen holder sig i ro i Jyderup

Varmepriserne er på himmelflugt mange steder i landet, men set i forhold til mange andre holder fjernvarmefællesskabet varmepriserne nede i Jyderup.

Lige nu er nogle varmepriser glohede, og det resulterer i store regninger til kunderne. Men hvordan ser det egentlig ud med fjernvarmen i Jyderup? I slutningen af sidste år kunne forsyningsselskabet Fors A/S fortælle om en mindre prisstigning sammenlignet med andre opvarmningsformer. Prisen steg med 0,3 %. Hvilket svarer til 43 kr. for en standardhusstand.

I Jyderup bliver 900 boliger opvarmet af fjernvarme. Fjernvarme er en fornuftig opvarmningsform, fordi den ikke baserer sig på én energikilde. Her kan der eksempelvis både bruges solceller, halm, affaldsenergi eller biomasse. I Jyderup bliver der på nuværende tidspunkt anvendt en blanding af solceller og gas. Men Fors A/S kigger ind i nye produktionsformer for at sikre kunderne i Jyderup billig og grøn varme i fremtiden.

”Vi er netop i gang med planarbejdet med at omlægge vores varmeproduktion i Jyderup til et effektivt og grønt alternativ til andre opvarmningsformer. Vi havde håbet på, at sygehusvaskeriet fik placering i Jyderup, så vi kunne anvende overskudsvarmen til gavn for både miljø og økonomi, men det blev desværre ikke sådan. Det afholder os ikke fra stadig at have et mål om at levere grøn fjernvarme til Jyderup,” siger vand- og varmechef Steffan Alexander Thule Madsen fra Fors A/S.

Projektet med den effektive varmeforsyning er stadig i planlægningsfasen, og der vil gå nogle år, før Fors A/S står klar med en løsning. Men Fors A/S gør, hvad de kan inden for de rammer, der er, for at holde varmepriserne i Jyderup i ro, selv om gaspriserne er på himmelflugt.

”Fjernvarme skal ses som et fællesskab, hvor vi deler varmen, og vi deler gevinsterne og udgifterne til varmeforsyningen. Jo flere der er med, jo billigere bliver det. Samtidig er fjernvarme et grønt alternativ, fordi vi kan bruge den brændselsform, der er mest fordelagtig. Vi er nemlig nødt til at handle i fællesskab, hvis vi skal træffe de rigtige beslutninger for fremtidens generationer. Det er nemmere og billigere i et fællesskab, når der skal laves store investeringer i fremtidens varmeløsninger. Det er omstændigt og dyrt for dem med individuelle varmeløsninger,” siger Steffan Alexander Thule Madsen.