Fjernvarmen kommer til Vindinge

Del via:

De første 150 boliger i Vindinge får nu fjernvarme som en del af Roskilde Kommunes klimaplan.

I Vindinge kan ejerne af 150 nye boliger lune sig ved nyheden om, at Fors A/S skal levere fjernvarme til de spritnye huse. Det er byggefirmaet Lind & Risør, der opfører husene, der bliver opvarmet og får varmt vand gennem fjernvarme.

Beslutningen er en stor sejr for Roskilde Kommune og Fors A/S, som i flere år har arbejdet på at føre fjernvarme til Vindinge. Udviklingen af fjernvarme i Roskilde bidrager nemlig kraftigt til Roskilde Kommunes ambitiøse CO2-mål om at nedsætte energiforbruget i opvarmningen af boliger i kommunen.

”I Fors A/S driver vi effektiv forsyning for vores kunder. Derfor er det virkelig positivt, at vi endelig er kommet til Vindinge med fjernvarmen. På sigt gavner det alle fjernvarmekunder i Roskilde både i forhold til den samlede varmeøkonomi og i forhold til miljøgevinsten ved at opvarme med fjernvarme, ” siger vores produktionsdirektør Henrik Correll.

I første omgang er det altså udstykningsområdet Vindinge Vest, hvor der bliver etableret et nyt boligområde i den vestlige del af Vindinge, som får mulighed for fjernvarme. Senere er ambitionen at få fjernvarme i så mange boliger som muligt i det såkaldte Vindinge Nord, som skal udstykkes over de næste ti år. Hvorvidt beboerne i det oprindelige Vindinge med tiden også får mulighed for at komme på fjernvarmenettet er endnu ikke afklaret.