Spring til indhold
Nyheder

Efter grundig undersøgelse: Drikkevand fra Fors A/S er helt fri for PFAS

Fors A/S har på eget initiativ og for at være på forkant foretaget en omfattende undersøgelse af drikkevandet fra alle aktive drikkevandsboringer. Resultatet er entydigt godt nyt for kunderne, som fortsat trygt kan drikke vandet.

Kunder, der får leveret drikkevand fra en af Fors A/S’ 31 aktive drikkevandsboringer, kan med ro i sindet åbne for hanen og skænke sig et glas postevand. Det er nu endnu en gang slået fast, efter Fors A/S har undersøgt vandkvaliteten fra alle selskabets boringer. Her er nemlig ikke fundet nogen form for spor af fluorstoffer, som også er kendt under betegnelsen PFAS.

– Vi overvåger og sikrer løbende kvaliteten af vores drikkevand, så vores kunder kan være helt trygge ved at drikke det. Vi har med denne undersøgelse valgt at være proaktive, og derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi endnu en gang kan dokumentere, at vores drikkevand er af en meget høj kvalitet og fri for skadelige fluorstoffer, siger Vand- og varmechef Steffan Alexander Thule Madsen.

Omfattende undersøgelse

Stofferne kan være hormonforstyrrende, skadelige for immunforsvaret og er mistænkt for at øge risikoen for kræft. De senere år er der fundet spor af de skadelige stoffer i drikkevandsboringer flere steder i landet, og derfor er der nu også øget fokus på problematikken. Fors A/S’ seneste undersøgelse har været markant mere omfattende end vandselskaber er forpligtet til at foretage, men resultatet er fortsat opløftende.

– Vi er forpligtet til at måle for 12 kendte stoffer, men vi har udvidet undersøgelsen til at gælde 22 stoffer. Vi har altså både testet for flere stoffer og ved flere boringer, end vi er forpligtet til. Det er naturligvis meget positivt, at vi ikke bare overholder de grænseværdier for stoffer, som er fastsat i drikkevandsbekendtgørelsen. Vi har slet ikke fundet spor af stofferne, siger Steffan Alexander Thule Madsen og tilføjer:

– Som kunde hos Fors A/S skal man med ro i maven kunne byde sine børn og børnebørn et glas vand fra hanen uden at frygte for deres sundhed. Det er det hensyn, vi tager, når vi som i dette tilfælde udvider vores undersøgelse.

Grundvand skal stadig beskyttes

Selv om Fors A/S’ 31 aktive drikkevandsboringer ikke på nuværende tidspunkt indeholder giftige fluorstoffer, er det dog fortsat vigtigt, at vi alle i fællesskab bidrager til at sikre det rene drikkevand. Fors A/S har blandt andet selv taget initiativ til at indgå frivillige aftaler med lodsejere om, at de fremover ikke må bruge sprøjtegift nær eksisterende drikkevandsboringer for på den måde at undgå, at der siver skadelige stoffer ned i grundvandet.

– For vi skal være bevidste om, at rent drikkevand ikke er en selvfølge. Det er en ressource, vi skal værne om, så vores efterkommere også kan slukke tørsten med et glas rent vand fra hanen. Det er helt afgørende, at vi tænker i de baner nu, og at vi også præger vores børn og børnebørn til at betragte rent vand som noget, vi ikke kan tage for givet, siger Steffan Alexander Thule Madsen.

Du kan finde ud af, hvor du får dit vand fra via linket her: https://www.fors.dk/find-dit-vandvaerk/

Pressekontakt for medier og journalister

Få nyheder på mail Kontakt kundeservice