Spring til indhold
Hornhaerredvaerket
Nyheder

Dobbelt aflæsning af vandmålere

I denne tid får knap 10.000 kunder besked om at aflevere aflæsningen af vandmåleren to gange på grund af uenigheder mellem 32 forbrugerejede vandværker og forsyningsselskabet Fors A/S.

En række kunder i kommunerne Holbæk, Lejre og Roskilde får i den kommende tid besked om, at de skal aflevere deres aflæsning af vandmåleren to gange. Én til deres forbrugerejede vandværk og én til forsyningsselskabet Fors A/S.

Det skyldes, at flere forbrugerejede vandværker i kommunerne ikke ønsker at indgå et samarbejde med Fors A/S om at indberette deres kunders vandforbrug. Data som Fors A/S skal bruge til at afregne kundernes afledning af spildevand, som Fors A/S tager imod og renser.

”Det er desværre ikke lykkedes os at blive enige om aftalegrundlaget med 32 ud af i alt 133 forbrugerejede vandværker. Det er vi kede af, fordi vi ønsker et godt samarbejde med vandværkerne, og fordi det skaber forvirring hos kunderne, at de skal aflevere aflæsningen to steder,” siger kundecenterchef Bonnie Rohleder fra Fors A/S.

Fors A/S har brug for, at data leveres i en bestemt kvalitet og til rette tid for at kunne afregne kunderne rigtigt for spildevandet.

”Derfor er vi stadig interesserede i at komme i dialog med de 32 vandværker, fordi vi ved, at det i sidste ende vil komme alle kunderne til gode,” siger Bonnie Rohleder.

Kunder, der får vand fra et af de 32 forbrugerejede vandværker modtager i denne uge aflæsningskortet fra Fors A/S enten via e-Boks, mail eller med fysisk post. Herefter kan aflæsningen indberettes her på siden eller via telefonnummeret 33 41 23 12.