Byt gode ideer og ’brændbart’ til kaffe og brunsviger på genbrugspladsen

Del via:

Den 7. november inviterer vi vores kunder på brunsviger og kaffe på Holbæk Genbrugsplads, hvor de samtidig kan få sorteret sit affald og komme med gode idéer til, hvordan vi sammen får genbrugs-værdierne ud af containeren til ’brændbart’.

Containeren til ’brændbart’ er for mange den hurtige løsning, når turen går til genbrugspladsen. Men det er langt fra alt, der ryger i containeren, som reelt bør ende sine dage i forbrændingen.

Genbrugspladserne i Holbæk Kommune modtager årligt op mod 4.000 tons blandet affald i containeren til ’brændbart’, og en væsentlig del af dette affald er eksempelvis træ, tøj, plastik, papir og pap, som kunne bruges i produktionen af nye produkter, hvis det vel at mærke lander i den rigtige container. Og det er ikke containeren til ’brændbart’.

”Der gemmer sig rigtigt meget værdifuldt affald i containeren til ’brændbart’, som det er synd og skam ikke at genanvende. Det vil vi gerne gøre noget ved, og vi har brug for vores kunders ideer til, hvordan vi gør det lettere at sortere bedre,” siger vores affaldschef Annette Vangslev.

Derfor inviterer vi alle til at lægge vejen forbi Holbæk Genbrugsplads den 7. november 2018 og få byttet deres brændbare affald (og gode ideer) til et stykke brunsviger og en kop kaffe. Her er affaldsguider, som en del af Operation Dagsværk, klar til at eftersortere affaldet, så mindst muligt ryger til forbrænding. Viceborgmester John Harpøth trækker også i arbejdstøjet og står klar til at lytte og give en hjælpende hånd fra kl. 13.30.

Arrangementet er startskuddet til en periode, hvor vi sammen med både private og erhvervskunder undersøger, hvordan såvel kommunikationen og indretningen på genbrugspladserne kan hjælpe kunderne med at få det genanvendelige affald over i det rigtige containere.

”Kunderne er vores vigtigste våben i kampen for at få sorteret mere fra til genanvendelse, og ved at involvere dem får vi en forståelse for, hvilke udfordringer de oplever, når de skal beslutte sig for, hvilken container de vil smide affaldet i,” fortæller Annette Vangslev.

Arrangementet på Holbæk Genbrugsplads begynder kl. 11.30. Her vil affaldsguiderne stå klar med en hjælpende hånd frem til klokken 15.30. Fra 8.30 til 10.30 er der ’udsynsmøde” for erhvervskunder og affaldsprofessionelle under titlen ’På kanten af brændbart’.

 

Top 5 over genanvendeligt affald, der fejlagtigt lander i ’brændbart’:

- Træ
- Tøj og tekstiler
- Papir
- Pap
- Plastik