Bliv varmekunde

Del via:

Hvis du overvejer at skifte til fjernvarme, er du altid velkommen til at kontakte os. Så hjælper vi dig med at finde ud af, om det kan lade sig gøre, hvad det koster og om du kan spare penge ved at gøre det.

Hvad koster det at skifte?

Hvor meget det koster at skifte til fjernvarme kommer til dels an på hvor du bor, og hvilken opvarmningsform din bolig har nu. Du skal betale et bidrag til os, for at blive tilsluttet vores ledningsnet. Vores tilslutningspriser kan du se her.

Ud over tilslutningsbidraget, skal du betale en VVS-montør for det arbejde, som skal udføres i din bolig i forbindelse med omlægningen.

Hvis du bor i Himmelev, hvor vi udbygger ledningsnettet, kan du spare hele eller dele af tilslutningsbidraget. Læs mere her.

Skift fra naturgas eller olie
Det er forholdsvis nemt at skifte fra naturgas eller olie til fjernvarme, fordi fjernvarmeanlægget kan kobles direkte op på det eksisterende varmesystem i din bolig.

Hvis du skifter fra naturgas, betaler vi for afkobling af naturgassen (hvis du bor i Roskilde-området).

Hvis du skifter fra oliefyr og bor i Roskilde-området, sparer du investeringsbidraget. Så skal du kun betale stikledningsbidrag for den ledning, som vi lægger ind til dit hus.

Skift fra el eller varmepumpe
Hvis din bolig i dag er opvarmet med el eller varmepumpe, er der typisk en større udgift ved at skifte til fjernvarme, fordi du som regel skal have ført rør rundt i huset og montere radiatorer mv. Til gengæld er den løbende besparelse som regel også større.

Hvis du skifter fra elvarme og bor i Roskilde-området, sparer du investeringsbidraget. Så skal du kun betale stikledningsbidrag for den ledning, som vi lægger ind til dit hus.

Følgende betingelser skal dog være opfyldt for at du kan få 100% rabat:

  • Din bolig er i BBR registreret med elvarme/ elektricitet som varmekilde
  • Der er ikke et vandbårent anlæg installeret i huset
  • Der er tale om en almindelig familiebolig, som kan forsynes med en standard stikledning
  • Ejendommen ligger i vores forsyningsområde i Roskilde

Erhverv og større bygninger kan også få tilskud ved omlægning fra elvarme til fjernvarme. Kontakt os for et konkret tilbud.