Velkommen i besøgstjenesten

Del via:

I Fors A/S tager vi gerne ansvar for fremtiden, og de børn, som går i børnehave og skole i dag, er forbrugere i morgen. Derfor har vi indrettet et helt hus med forsøg og effekter, som er en perfekt ramme, når vi med leg og aktiv deltagelse lærer børnene om vand, affald og spildevand. Så tag på besøg hos os med din klasse eller storbørnsgruppe.

Om vores forløb

Vand

Sammen med børnene taler vi om vand som ressource, hvor det kommer fra, hvad vi bruger det til og hvorfor det er så vigtigt at passe godt på det. I vores forsøgsrum laver vi forsøg med vand, hvor børnene blandt andet kan lære at rense og transportere vand. Besøget omfatter også en rundvisning på vandværket.

Der er mulighed for at spise madpakker i forbindelse med besøget.

Forløbet for vand foregår i vores besøgscenter på Kalvemosevej 1, 4300 Holbæk. Book her

Affald

Vi taler med børnene om affaldssortering i deres hverdag, og om hvorfor det er så vigtigt at genbruge og genanvende i stedet for kun at brænde affald. I vores forsøgsrum laver vi forsøg med sortering af affald, så de lærer de forskellige affaldsfraktioner bedre at kende. Der er også mulighed for et besøg på genbrugspladsen, hvor børnene kan se hvordan affaldet håndteres i virkeligheden. Genbrugspladsen ligger ca. en km. fra vores besøgscenter, så I må meget gerne oplyse ved booking, om I ønsker at besøge den.

Der er mulighed for at spise madpakker i forbindelse med besøget.

Forløbet for affald foregår i vores besøgscenter på Kalvemosevej 1, 4300 Holbæk. Book her

Spildevand

Ved en rundvisning på vores renseanlæg i Holbæk eller Roskilde, får I mulighed for at lære mere om ikke kun rensning og hvordan vi udnytter spildevandet, men også om det store arbejde vi gør for at skåne miljøet.

Vi laver kun rundvisninger på renseanlæggene fra 5. klassetrin og op, både af sikkerhedshensyn og for forståelsens skyld.

Holbæk Renseanlæg: Parallelvej 47, 4300 Holbæk eller Renseanlæg Bjergmarken: Boserupvej 25, 4000 Roskilde. Book her 

 

Varme

 

Forløbet foregår som en guidet rundvisning på et af vores varmeværker i St. Merløse og Jyderup. Book her

St. Merløse Varmeværk, Tåstrupvej 11, 4370 St. Merløse eller Jyderup Varmeværk, Lyngvej 7, 4450 Jyderup

Hvem er det for Vores undervisningsforløb om vand og affald henvender sig til alle folkeskolens klassetrin og til storbørnsgrupper i børnehaver.

Rundvisningerne på vores renseanlæg og varmeværker er fra 5. klassetrin og op, da indholdet er ret teknisk.

Bemærk at grupper skal være på mindst ti personer (specialklasser undtaget).

Booking
Du skal booke senest 14 dage før du ønsker at besøge os, så vi kan nå at booke de rette medarbejdere til rundvisningen.