Ågerup: Klude ødelægger pumper

Del via:

Renseanlægget i Ågerup oplever store problemer med affald i kloakken. Det har nu kostet to pumper og en masse arbejde.

På Ågerup Renseanlæg er pumperne to gange på bare én uge gået i stykker. Store mængder af stofrester sætter sig fast og medfører, at pumperne ikke kan dreje rundt og rense spildevandet.

"Generelt set er affald i kloakken et stort problem, som vi meget gerne vil til livs, da det har store omkostninger, der kan undgås. Lige nu er problemet eksploderet i Ågerup, hvor vi blandt andet har fundet Sloggi-underbukser, rester af stof og masser af klude. Vi ønsker at give vores kunder en effektiv forsyning, men det kræver også, at kunderne er med til at passe på kloakken. Det koster ressourcer, når en pumpe er ude af drift og skal repareres. Vi hører derfor meget gerne fra lokale, der kan have en idé om, hvem der putter stofrester i toilettet," fortæller vores spildevandschef John Metzsch.

Især vådservietter og engangsklude er et stort problem, da mange tror, kludene bliver opløst i kloakken. Det gør de ikke. De omdanner sig til trevler og samler sig i pumperne, som til at starte med kører med nedsat drift for derefter at gå i stå.

Vi finder mange ting i kloakken, som ikke hører til der. Blandt andet vatpinde, plastre, hygiejnebind, kondomer og masser af hår og fedt. Alt sammen ting, som skulle have været i skraldespanden. Helt simpelt er der som hovedregel kun tre ting, der må komme i kloakken: Urin, afføring og toiletpapir.