Vandkvalitet

Del via:

Vandet på Midt- og Vestsjælland indeholder ret meget kalk, og det betyder, at din vaske- og opvaskemaskine lever et lidt hårdt liv. Heldgivis kan du selv gøre meget for at forlænge maskinens levetid. Her kan du se hvor hårdt vandet er i dit område, og i maskinens brugsanvisning kan du se, hvordan du doserer sæbe, afspændingsmiddel osv. optimalt.

Vand Holbæk - hårdhedsgrad 14 dH
Vand Lejre - hårdhedsgrad 24 dH
Vand Roskilde - hårdhedsgrad 19 dH 
Vand Ågerup - hårdhedsgrad 20 dH

Vandanalyser:

Vi laver løbende kvalitetskontroller af vandet fra vores vandværker. Det gør vi, så du kan være sikker på, at vandet altid lever op til alle myndighedskrav og er sikkert og sundt at drikke.

Holbæk:
Langerød Vandværk
Søndre Vandværk

Lejre:
Kr. Såby Vandværk

Roskilde:
Hornsherred Vandværk
Ågerup Vandværk

Legionella

Der er ikke legionella i vores drikkevand - det tjekker vi i vandanalyserne. Men legionella stortrives ved vandtemperaturer på 30-40°, så hvis temperaturen på dit varmtvandsanlæg er for lav, kan du blive alvorligt syg.

Derfor anbefaler vi, at temperaturen i din varmtvandsbeholder er ca. 55°, og ikke noget sted i varmtvandssystemet kommer under 50°. Undgå dog også væsentligt højere temepraturer, af hensyn til dit energiforbrug.

Du tjekker nemt temperaturen på dit varmtvand ved at lade vandhanen løbe sig godt varm, fylde en kop med varmt vand og måle efter med stegetermometeret. Er temperaturen for lav, kan du indstille den på dit varmtvandsanlæg.